1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Almás fügetorta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Ez a sütemény az almás pitetorta sokkalta finomabb, és különlegesebb változata, amit kora ősszel érdemes elkészíteni, amikor beszerezhető a friss füge.


Almás fügetorta recept

Hozzávalók tésztához: 280g liszt, 140g cukor, 100g vaj, 1 tojás sárgája, 2 ek víz
A töltéshez: 4 ek fügelekvár, 2 db nagy, savanyú alma hámozva szeletelve, kb. 15 db füge, 4 tojássárgája, 4 ek tejszín, 2 ek méz, 1 vaníliás cukor


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kivajazott torta, vagy piteformába nyújtjuk.
Megkenjük fügelekvárral, az almaszeleteket szépen körberendezzük, és rárakjuk a fügét.
A tojás sárgát, mézet, cukrot és a tejszínt összekeverjük, és rákanalazzuk.
190C-on kb. 45 percig sütjük.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL