A sikeres vízszigetelés titka

Az otthonok védelmének többféle formája létezik. Nem egyszerűen csak az illetéktelen behatolóktól kell tartani, mert legalább olyan, vagy még komolyabb kárt tud okozni a természet néha gyorsabban, míg máskor lassabban. Talán az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethet az a vízszigetelés mellőzése. Egy új épületnél ennek a biztosítása alap elvárás, de a régebbi otthonok esetében még nem volt az ennyire egyértelmű. Nincs tehát más teendő, mint a pótlása annak, mert csak így előzhetők meg a sóvirágok képeződése, penészfoltok megjelenése, esetenként pedig a vakolat leválása. A vízszigetelés szempontjából a felületi kezelés legalább annyira meghatározó lehet, mind a lábazatok és a homlokzat tekintetében.

Professzionális vízszigetelés, kiváló eredménnyel

Hiába történik meg a vakolatok, burkolatok alatt az alap, illetve fal találkozásánál a megfelelő vízszigetelés többnyire bitumenes lemezek formájában, amennyiben esélyt kap a csapadék beszivárogni az apró pórusokon keresztül. Ezért fontos a felületeket lakkal, festékkel kezelni, de néha ez önmagában szintén kevés. A vízszigetelés ilyenkor fokozható a Sikagard®-703 W impregnáló anyagával, ami vízlepergető hatást biztosít. Forgalmas utcákban kimondottan előnyös, mert nem hagyja a sáros cseppeket megtapadni és könnyen tisztíthatóvá teszi a portól a falazatot.

Mindezek mellett úgy lett kialakítva a készítmény, hogy a párolgást ne gátolja meg. Hosszú időn keresztül kitart. A vízszigetelés révén elkerülhető a szerkezetek romlása, valamint az esztétika szintén javítható, hiszen a sóvirágok mellett a penésztelepek sem jelennek meg. Nincs más teendő, mint élni az alkalmazás lehetőségével.

About Rita

Check Also

Eurojackpot húzás ideje

Eurojackpot húzás ideje – Viszály a családban

Vilnius kicsi, a munkalehetőségek nem változatosak. A helyiek felszolgálók, eladóként dolgoznak, esetleg művészek. A szerencsések …