1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gesztenyés lúdláb torta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 


Egy időben Botond fiam kedvence volt, és legjobban a Szamosban szerette. Ott nem párizsi krémmel készítik, annál sokkal csokoládésabb. Ebben a lúdláb torta receptben a csokoládé mellett gesztenyemassza is van, így az eredeti recepttől eléggé eltérve ugyan, de egy nagyon finom változatot sikerült kitalálnom.

 

Gesztenyés lúdláb torta recept

Hozzávalók a legkisebb kacsos tortaformához:
Hozzávalók a tésztához: 2 tojás, 2 ek nádcukor, 1 púpos ek graham liszt, 1 ek kakaópor, 4 dkg vaj, 1 mk sütőpor
Hozzávalók a krémhez: 10 dkg étcsokoládé, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor, 20 dkg gesztenyemassza, 1 ek nádcukor, 2-3 ek rumos meggy lé, 10-15 szem rumos meggy
Továbbá rumos meggy szemek, 5 dkg étcsokoládé, és 1 ek olaj, vagy kókuszzsír

Gesztenyés lúdláb torta recept

A piskótához válasszuk szét a tojásokat.
A tojás fehérjéket a cukorral együtt verjük fényes habbá.
A sárgákat keverjük ki a puha vajjal, majd adjuk hozzá a száraz elemeket.
Végül a tojáshabot két részletben keverjük a lisztes masszába.
Sütőpapírral bélelt formában, 180 fokos sütőben 12-13 perc alatt süssük meg a tortalapot.
A krémhez olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládét 50 ml tejszínnel együtt.
A többi alapanyagot tegyük egy magas falú keverőtálba.
A gesztenyemasszát nyomkodjuk szét benne.
Amikor felolvadt a csokoládé, adjuk a többi anyaghoz, majd egy gépi habverővel addig verjük, amíg sűrű krémmé nem áll össze a massza.
A piskótát hűtsük le, majd tegyük vissza a kapcsos formába.
Kenjük rá a krém 4/5-öd részét, és nyomkodjunk bele 10-15 szem meggyet.
Kicsit rázzuk bele a krémet, simítsuk el, amennyire tudjuk, és hűtsük le.
A csokimázazás előtt egy kés segítségével válasszuk le a kapcsos részt a tortáról.

TIPP: Fagyasztóban 15-20 perc is elég.
A csokoládét olvasszuk fel az olajjal. A kókuszzsír amellett, hogy egészséges, sokkal fényesebb megjelenést, és jobb kenhetőséget eredményez.
Öntsük rá a torta tetejére.
Hagyjuk hogy minden irányba lefolyjon a máz, majd egy kés segítségével oszlassuk el a torta oldalán is.
Hűtsük le.

Gesztenyés lúdláb torta recept

A maradék krémmel csillagcsöves nyomócső segítségével díszítsük ki a tortánkat. A krémrózsák tetejére tegyünk egy-egy szem meggyet.




Hozzászólások  

 
#17 Hadarik Rita 2016-08-03 16:05
18 cm átmérőjű tortaforma
Idézet
 
 
#16 Hajna 2016-08-03 15:55
Hany cm tortaformaban kell kisutni a tesztat?
Idézet
 
 
#15 Hadarik Rita 2016-07-26 07:15
Kedves Zsófi! Próbáld ki a Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér lisztkeveréket hozzá. Szerintem fél csomag liszt elég hozzá, és tejjel is csinálhatod: glutenmentessut emeny.hu/websho p/termekek/gyüm ölcskenyér./
Idézet
 
 
#14 Handzó Zsófi 2016-07-25 18:07
Kedves Rita,
Nagyon szívesen elkèszítenèm ezt a tortát èdesanyám szülinapjára. Egy gondom van csak: ö gluténérzékeny. Tudnál
Segíteni nekem a gluténmentes receptben?
Nagyon köszönöm!
Idézet
 
 
#13 molnár anita 2016-07-23 15:10
Kedves Rita:Ez a torta a legfinomabb a világon, mert én is ettem belőle sokat és nagyon finom csokis. A kedvenc tortám a csokitorta meg a csokis sütemény.
Idézet
 
 
#12 molnár anita 2016-07-23 15:09
Ez a torta a legfinomabb a világon, mert én is ettem belőle sokat és nagyon finom csokis. A kedvenc tortám a csokitorta meg a csokis sütemény.
Idézet
 
 
#11 Csoki függő 2016-03-08 13:49
Kedves Rita,
Kinézetre isteni finom lehet a torta!!! Nem tudok sütni, de egyszer mindenképp kipróbálom, mert a csoki mellett a gesztenye a nagy kedvencem, és már rég óta vadászok csokis-geszteny és sütire.
Szerintem akinek nem sikerült ne a receptet okolja...a Többségnek sikerült! :)
(Én is mondhatnám, hogy Gundel receptje nagy nulla, mert nem sikerült a húsleves. :D)
Idézet
 
 
#10 Csicsák Mónika 2013-11-09 18:40
Kedves Rita! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Móni
Idézet
 
 
#9 IKrisztina 2012-01-07 14:02
Kedves Rita! Csodálatosan szép a torta, én is szeretném elkészíteni. Én Gala főzés nélküli vaníliás pudingport vette, ez megfelel a célnak? A tortaformám pedig 26 cm-es lenne, ha az jó?! Előre is köszönöm a válaszod!
Idézet
 
 
#8 Rita Konyhája 2011-07-02 16:35
Kedves Dóra és Barbara! A receptben - ha elolvasszátok, a csokoládé olvasztva van eleve. Így ezt a részt nem kellett változtatnotok. Ha főzés nélküli pudingporral készítitek, akkor ennyi folyadékkal felverve eleve sűrű krémet kell, hogy kapjatok. Nem lehetséges, hogy vagy nem ilyen puudingport tetteket bele, vagy esetleg több folyadékot? A képn szerintem jól látható, hogy a krémnek a lleírtak szerint semmi baja sincs. Üdv: Rita
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL