1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csokis-kekszes torta recept

Nyomtat Email


Ebben a torta receptben az a különleges, hogy a pudingos, vajas krémbe ízlésünknek megfelelő darált kekszet is keverünk. Ettől még jobban összeáll a krém, ráadásul, ha gorombábbra tört kekszet teszünk bele, még ropog is. A receptet Mészáros Dorina küldte, köszönjük.

 

Hozzávalók 2 kakaós piskóta koronghoz (26 cm átmérőjű formához): 2x5 tojásos piskóta
Krémhez: 3 csomag csoki puding, 9 dl tej, cukor, 50 dkg vaj, 2-3 ek porcukor, 1 ek kakaópor, 10 dkg darált keksz (bármilyen ízesítésű, ropogós édes keksz megfelel), 30ml rum
Tetejére: 1 tábla tej tortabevonó, 4,5 kanál olaj.


1 piskóta korong elkészítése:

Ahány tojás, annyiszor 3 dkg cukor, 3 dkg liszt, kevesebb, mint fél csomag sütőpor, kb. 1,5 ek kakaópor.
Ebben az esetben a kakaópor, és a liszt együtt legyen 15dkg.
TIPP: Annyi kanállal kevesebb liszt kell, amennyi kakaót teszünk bele.
Az egész tojásokat a cukorral jó 10 percig verjük, míg szépen kivilágosodik.
Lapos kanállal óvatosan belekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát.
Előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 25 percig nem nyitjuk ki a sütőt, csak ez idő letelte után.
Tűpróbával ellenőrizzük.


A pudingot a tejjel felfőzzük, cukorral ízesítjük, hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat, a porcukorral, a kakaóporral jól kikeverjük.
Hozzákeverjük a pudingot.
Ekkor belekeverjük darált, vagy gorombára tört kekszet, és a rumot.
Ha minden jól kihűlt, a piskótákat félbevágjuk, megtöltjük.
Kívülről szép vékonyan bekenjük az egész tortát.
A tetején a szélét körbedíszítjük.
A csokit eltördeljük, az olajjal elkezdjük melegíteni.
Amikor elkezd olvadni a csoki, levesszük a tűzről.
Ha még darabos a csoki, egy kicsit a láng fölé tarthatjuk, de vigyázzunk, nehogy megégjen.
Rákenjük a torta tetejére, majd hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen.
A tortát körbe tortadarával szórjuk be.
Tetejére figurákat, virágokat rakhatunk.



Hozzászólások  

 
#2 G.Edit 2013-02-23 20:09
Most készítettem el a tortát.a díszítés holnapra marad.Nagyon szép lett,olyan magas,akár a cukrászoké.A krémje nagyon finom,elkészíté se egyszerű.Gratul álok a recept feltöltőjének!
Idézet
 
 
#1 Sándor János 2011-08-19 09:24
A fenti receptről támadt egy ötletem.
Már egy éve gyűjtöm a kakaós nápolyi morzsáit, amit eddig félretettem egy befőttes üvegbe most felhasználtam liszt helyett a köv.-képpen:
Hozzávalók:
8db tojáshoz 8-lapos-ek cukor, 1-ek liszt, 1-sütőpor. (kakaó van a morzsában)
1db banán, 1db körte, meggy, vagy (Befőtt) cseresznye sütés után a tetejére.
A tojást cukorral keverjük, majd hozzáadjuk keverés közben az 1-ek lisztet, a
16-ek nápolyimorzsát.
Kivajazott lisztezett 25X19cm-es tepsi aljára daraboljuk a körtét, ráöntünk masszát, hogy ellepje, majd ráaprítjuk a banánt és erre a maradék masszát.
Előmelegített 180°-fokos sütőbe rakjuk 30'-ig. meg sem kell nézni.
Sütés után kettévágtam, pudinggal bekentem vastagon,(kb.1c m) egymásra helyeztem, tetejét csokival bevontam, meggyet szórtam a tetejére, majd habbal díszítettem.
Jó ötlet volt és egy óra alatt elkészült.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS