1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gyömbéres répatorta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Erre a répatortára már ránézni is élvezet. De aki elkészíti, az már az illatába beleszeret. A citrusok, a gyömbér, a fahéj fenséges ünnepi érzést kelt az emberben. A süteményt fehér csokis sajtkrémmel tesszük ínycsiklandóbbá.Ünnepekre, pl. Húsvétra ajánlom.

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformához: 23 dkg fehér liszt (tönkölylisztet használtam), fél csomag bio sütőpor (vagy 1 tk szódabikarbóna), 18 dkg világos nádcukor, 1 mk fahéj, 4 dkg friss, reszelt gyömbér, csipet só, 23 dkg reszelt sárgarépa (nyersen), 1 nagy narancs, 1 lime, 2 tojás, 3 ek dió olaj, egy kis marék arany mazsola
A mázhoz: 10 dkg fehér csokoládé, 20 dkg natúr krémsajt
Továbbá: narancs és lim héja reszelve a díszítéshez

 

Gyömbéres répatorta

A lisztet keverjük ki a fahéjjal, sóval, sütőporral, majd keverjük bele a cukrot is.
A tojást keverjük ki az olajjal, a lime és a narancs levével.
TIPP: 1-1,5 dl narancslére lehet szükségünk. Először csak egy dl-t öntsünk bele, ha kell, pótoljuk a szükséges folyadékot később.
A répát és a gyömbért reszeljük le.
A liszthez először keverjük bele a nedves elemeket, majd a gyömbéres répát is.
A narancs és a lime reszelt héját is tegyük bele.
Keverjük össze alaposan, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük a masszát. 160 fokos sütőben 60-70 percig, tűpróbáig süssük.
A mázhoz olvasszuk fel gőz felett a fehér csokoládét, majd a gőzről levéve, még forrón keverjük bele a sajtkrémet simára. Ha kicsit kihűlt a krém, kenjük a kihűlt tortalapra.




Hozzászólások  

 
#2 Pilákné Enikő 2013-03-14 21:32
Azért is szeretem,mert gyorsan elkészíthető!-é s finom.
Idézet
 
 
#1 Albrecht Helga 2012-04-07 12:47
Ez nagyon finom torta! Igaz a máz nélkül készítettem el, de így is isteni lett.
:-)
Még a sárgarépát nem szerető családtagoknak is ízlett.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL