1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Almás fahéjas zabpehely torta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 

Baba torta alap


Ez a szinte mindenmentes torta kiválóan alkalmas baba tortának, vagy ha diétázol, akkor is könnyen beillesztheted az étrendedbe. Persze mivel ez is csak egy desszert, szigorúan hétvégére! A tortaalappal bármit kezdhetsz, bármivel rétegezheted. Nem fogsz csalódni! Ez a zabpehely alapú baba tortaalap gyönyörűen összeáll a sütés során. Nem púposodik fel, nem is töredezett. Szépen ki lehetett venni a formából. Állagra puha, szaftos. Sima mézzel kikevert sajtkrémmel, krémes állagú túróval is bevonható. De szerintem önmagában is fogyasztható.


Gluténmentes.
tejmentes.
Tojásmentes.
Cukormentes.


Almás  fahéjas zabpehely torta

Hozzávalók a zabpelyhes torta alaphoz (egy kisebb kapcsos tortaformához):
12 dkg zabpehel
5 dkg durvára tört dió
fél marék mazsola
25 ml dióolaj
2 savanyú alma
1 tk őrölt fahéj
1 csipet stevia (ez akár el is hagyható)
1 ek citromlé
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg natúr krémsajt
2 savanykás alma
2 ek méz
1 tk fahéj
1 ek citromlé
Díszítésül 20 dkg áfonya, vagy más idény jellegű, savanykás gyümölcs


A zabpehely torta elkészítése



A tortalaphoz reszeljük le tökgyalun az almát.
Tegyük a többi hozzávalóval együtt egy keverőtálba, és keverjük át alaposan.
Hagyjuk a masszát 15-20 percig állni, hogy a zabpehely megpuhuljon.
Egy kis kapcsos tortaformát béleljünk ki alul sütőpapírral.
Ebbe nyomkodjuk bele egyenletesen a masszát, amit előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssünk készre.
Miután kisült, a formában hagyjuk kihűlni.


torta fázisfotók

A krémhez hámozzuk meg az almákat, majd szeleteljük fel, és citromlével, és pici vízzel pároljuk puhára.
Ha megpuhult, fahéjjal együtt turmixoljuk pépesre, majd hűtsük ki.
A krémhez keverjük simára a krémsajtot, az almát, és a mézet.


torta fázisfotók

A tortalapot helyezzük vissza a tortaformába.
Öntsük rá a krémet, majd fedjük be jó sűrűn a gyümölccsel.
Hűtsük le alaposan, mert a krém elég laza állagú.

torta fázisfotók díszités

TIPP: Én csupa bio, és házi alapanyagokból készítettem, és pont az volt a célom, hogy minél egészségesebb legyen. Természetesen, ha valakit zavar a krém lazasága, a mennyiségnek megfelelő zselatint tehet bele, és akkor állni fog a krém rendesen.


Még több zabpelyhes recept


Meggyes, zabpelyhes sütemény
Paprikakrémes zabpehely keksz
Hideg cseresznyeleves




Hozzászólások  

 
#3 Varga Zsuzsanna 2014-01-15 08:10
Megcsináltam, nagyon-nagyon finom lett. Az alap keverésénél ilyedtem csak meg kicsit, hogy nam akar összeállni "masszává", de belereszeltem még egy fél almát és egy picivel több vajat (a dióolaj helyett) és máris jó lett :)
Köszönet érte!
Az alapot biztos fogom csinálni csak úgy magában is nasinak :)
Idézet
 
 
#2 egy kérdés 2011-04-26 07:48
fölül oda van írva hogy a torta alapja tojás és tej. de ezekből mennyi kell bele?
Idézet
 
 
#1 Bánsághi Judit 2010-10-30 06:23
Most próbálom ki, az unokám első szülinapi tortájaként. Remélem sikerül, majd beszámolok a sikerről. A leírás miatt választottam a sok receptből pont ezt, no és a remek fotók végett. Üdv
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL