1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gyümölcskosár cassata torta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Cikk tartalomjegyzék
Gyümölcskosár cassata torta recept
2 oldal
Összes oldal
A férjem névnapjára készítettem ezt az ízig-vérig nyári tortát. A ricottás tejszínes krém csak úgy roskadozott a friss gyümölcsöktől. Igazán nehezünkre esett felvágni, de a nyalánkságunk végül is győzedelmeskedett a látvány feletti csodánkon.

Hozzávalók 1 kicsi kapcsos tortaformához:

A tésztához: 2 tojás, 15 dkg barna cukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg olvasztott étcsokoládé, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor (vagy 1 tk szódabikarbóna), tej (én rizstejet használtam hozzá)
A krémhez: 25 dkg ricotta (krémes állagú - dobozban kapható), 1 ek méz, 1 mk őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, 2 dl habtejszín
A kosárfonáshoz: vakrémes bevonó massza
Továbbá friss gyümölcsök, tortazselé, citromlé, cukor


A tésztához habosra kevertem a tojásokat a cukorral.
Majd ebbe belekevertem a gőz felett felolvasztott étcsokoládét.
A lisztet összekevertem a sütőporral, majd ezt is belekevertem a krémbe.
Pici tejjel lazítottam a tésztán.
A formát kiolajoztam vékonyan, majd liszttel körbehintettem.
Beleöntöttem a masszát, majd előmelegített sütőben (180 fok) kb. 30 percig sütöttem.
Amikor elkészült kivettem a formából, és kihűtöttem.

 


A krémhez felvertem kemény habbá az eleve édesített habtejszínt.
A ricottát a mézzel, és a fűszerekkel kikevertem, majd belekevertem a tejszínhabba.
Hűtőbe tettem felhasználásig.

 


A kosárfonathoz egy speciális, tortadekoráló port használtam.
A fehér por felét (kb. 175 gramm) 1 nagy ek kakaóporral, és 3 ek olvasztott vajjal sűrű krémmé kevertem, majd beletöltöttem egy kosárfonó mintázatú nyomócsővel ellátott habzsákba.
A kosárfonást először egy sima tányéron gyakoroltam, javaslom, ha még nem készítettél ilyen mintát, te is ezzel kezd. A fotókon szemléltettem, hogy pontosan hogyan kell a fonást, úgymond csíkozva elkészíteni. Csak az eleje nehéz, aztán belejössz gyorsan a mintázásba.

 

Ezt a port sima tejjel, vagy vízzel is ki lehet keverni, de akkor kicsit jobban kiszárad, amolyan habcsókosra.Vajjal, vagy margarinnal kikeverve egy nagyon finom, sűrű, cukrászdai finomságú bevonó krémet kapunk. A port, és a csőfejet egyébként a DESSZERT MESTER sütemény, és tortadekorációs üzletben vásároltam, amely üzlet kifejezetten a lakossági érdeklődőket szolgálja ki. Minden beszerezhető ott, mi szem, szájnak ingere, és ami fontos, hogy kis kiszerelésekben.


A torta betöltése, és további szép fotók a következő oldalon olvashatók, és láthatók.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL