1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Áfonyás fehércsokoládé torta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Máté keresztelőjére készítettem ezt a nem szokványos csokoládétortát. A töltelék ugyan is fehér csokoládéhabból készült, és áfonyával tettem pikánsabbá.

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 2 ek kakaópor (főző), 2 tojás, 10-10 dkg barna cukor vaj, 1 tk szódabikarbóna, tejszín
Hozzávalók a töltelékhez: 375 ml natúr krémsajt (Ph.), 30 dkg fehér csokoládé, 3 dl habtejszín, 10 lap zselatin, 15dkg áfonya
Hozzávalók a glazúrhoz: kb. 10 dkg áfonya, 2 ek víz, 1 csapott ek keményítő
Továbbá: habtejszín, 1 ek vaníliás pudingpor (főzés nélküli)és étcsokoládé a díszítéshez

Áfonyás fehércsokoládé torta recept

A tésztához összekevertem a lisztet a kakaóporral, és a szódabikarbónával.
A puha vajat kikevertem a cukorral, és a tojásokkal.
Majd a vajkrémet hozzákevertem a lisztkeverékhez. Ha szükséges, tejszínnel lehet lazítani a tésztát.
A masszát kivajazott, és lisztezett kapcsos tortaformába öntöttem, és előmelegített sütőben (180 fok) kb. 25 percig sütöttem (tűpróba).
Majd kivettem a formából, és teljesen kihűtöttem.
Kihűtést követően ketté vágtam.

 


A tejszínt (hidegen) keményre vertem. A tejszínem édesített volt, így további cukrot nem adtam már hozzá.
A krémsajtot simára kevertem.
A fehér csokoládét vízgőz felett felolvasztottam.
A csokit belekevertem a sajtkrémbe, majd ebbe kevertem a tejszínt is.
A zselatin lapokat,a csomagoláson lévő módon felolvasztottam, majd belekevertem a krémbe.
A torta alját visszatettem a kapcsos tortaformába.
Erre kentem a krém egyharmadát.
Erre a rétegre szórtam a 15 dkg áfonyát, amit a krém másik harmadával befedtem.
A krémre került a tortalap másik fele, amit az utolsó harmad krémmel teljesen befedtem.
A tortaformát kissé a konyhalaphoz ütögettem, hogy a krém mindenhol elterüljön.
A 10 dk áfonyát teljesen leturmixoltam, majd a vízzel, és a keményítővel sűrűre főztem.
Kihűtöttem langyosra, és rákentem a torta tetejére.
Egy éjszakát hagytam, hogy a hűtőben összeálljon.

 


Másnap egy ek., vaníliás főzés nélküli pudingporral felvert tejszínnek átkentem az oldalát, és kidíszítettem.


TIPP: Olvasztott étcsokoládét tegyél nyomócsőbe (író fejjel). Sütőpapírra nyomj, rajzolj belőle mintákat (én szíveket készítettem, és elkészítettem a MÁTÉ feliratot is). Hagy egy éjszakán át dermedni. Díszítéskor vigyázz, mert könnyen törik.

Szeretek új dolgokat kipróbálni, kitalálni. Nézd meg más saját kitalálású torta receptjeimet is!
Sajtkrémes túrótorta piros gyümölcsökkel
Trópusi varázs sajtkrémtorta
Csokimousse torta




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL