1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sajtkrémes túrótorta recept, piros gyümölcsökkel

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 

Tipikus Murphy esete. Elterveztem egy kakaós piskóta alapon, túrókrémes tortát, a tetején gyümölcsökkel. A krém nem állt össze elsőre. Gyorsan lett belőle sütés nélküli, kívül-belül gyümölcsös túrótorta. De ezt senki sem bánta a végén!

Hozzávalók 1 kisebb tortaformához: 12 dkg kakaós, vajas keksz, 6,5 dkg vaj, 3 dl tejszín, 1 csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli), 25 dkg krémes állagú túró, 10 dkg krémsajt, 1 citrom, 1 ek méz, piros gyümölcsök (1-1 marék meggy, eper, ribizli), 6 lap zselatin

 

Sajtkrémes túrótorta recept, piros gyümölcsökkel
A kekszet daráljuk le, majd a felolvasztott vajjal keverjük ki.
Egy kisebb, kapcsos tortaformát béleljünk ki alul sütőpapírral.
Ebbe oszlassuk, majd nyomkodjuk el egyenletesen a kekszes masszát.
A pudingport verjük fel a tejszínnel.
Ha megvan, alacsonyabb fokozaton (vagy ha kézzel dolgozunk, finomabb mozdulatokkal) keverjük bele a túrót, és a krémsajtot is.
A citrom reszelt héjával, levével, és mézzel ízesítsük.
A zselatin lapokat a csomagoláson jelzett módon oldjuk fel. Majd keverjünk bele egy ek krémet csomómentesen.
Végül ezt keverjük bele alaposan a krémbe.
A gyümölcsöket (1 marék kivételével) keverjük bele a krémbe.
Ezt a gyümölcsös krémet tegyük rá a kekszes alapra.
Jól rázzuk bele a formába.
A torta tetejét díszítsük ki tetszőleges gyümölcsökkel, akár vegyesen is. Én ribizlit tettem rá.
Tegyük hűtőbe pár órára.
Ha készen van, egy lapos késsel vágjuk körbe a torta szélét, majd távolítsuk el a tortaforma peremét.
Ha nem fogyasztjuk el azonnal, tegyük hűtőbe.


Még több sütés nélküli torta:

Epres, kefires torta
A világ legjobb túrótortája
Tripla csokoládés sajttorta




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL