1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Krémsajtos, szilvás rétes recept

Nyomtat Email


Tegyük ünnepibbé a rétesünket. Süssünk belőle tortát, és töltsük meg igazán különleges hozzávalókkal. Jelen esetben szilvával, és krémsajttal.

 

 

Krémsajtos, szilvás rétes recept

Hozzávalók: 2 réteslap, 400g szilva, 100g  krémsajt (philadelphia- light), 2 vaníliás cukor, citromhéj, fahéj, kevés vaj, kiskanálnyi finom zsemlemorzsa, vagy darált keksz

Krémsajtos, szilvás rétes recept

A réteslapok közé, kevés olvasztott vajat csepegtetünk, vagy megkenjük, és kibéleljünk vele egy kis kerek tortaformát.
A szilvát (itt mélyhűtött volt) lecsepegtetjük, és a morzsával beszórt réteslapokra rakjuk.
A sajthoz keverjük a cukrot, citromhéjat, és kanalanként kis kupacokban a szilvára rakjuk.
A tetejét fahéjjal megszórjuk.

Krémsajtos, szilvás rétes recept

A réteslap kilógó sarkait elráncoljuk a töltelék tetején, meglocsoljuk még kevés vajjal, és forró sütőben (180 fok) pirosra sütjük.
Tálalásnál porcukorral szórjuk meg, és balzsamecet koncentrátumot tegyünk mellé kis cseppekben. Így együtt lesz tökéletes, de akár mindkettő el is hagyható.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ