1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Túrós-müzlis epres rétes recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Réteset szerettem volna sütni, de semmiből sem volt elég mennyiség. Nemhogy a túró volt kevés, de dara sem volt itthon. Az eper mellé viszont nagyon kellett valami, ami felszívja a nedvességet. Ment bele, amit találtam. Viszont, kitalálni sem lehetett volna jobbat!

Hozzávalók 1 rúd réteshez: fél csomag Tante Fanny friss, rétes tészta (én a teljes kiőrlésű verziót használtam), 25 dkg tehéntúró, 15 dkg vitalis mogyorós-diós müzli, 2 tojás, fél citrom leve, és reszelt héja, 1 ek barna cukor, pici olaj, eper

 

Túrós-müzlis epres rétes recept
A Tante Fannyi rétestésztát 20 perccel a sütés előtt kivesszük a hűtőből.
A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehéréjéből kemény habot verünk.
A túrót kikeverjük a tojások sárgájával, a citrom levével, és reszelt héjával, valamint a cukorral.
Ezt követően beleforgatjuk a müzlit is.
Legvégül a tojáshabot keverjük a masszába.
3 db réteslapot kihajtunk.
Vékonyan megkenjük a tetejét olajjal.
A túrós massza felét a hozzánk közelebb eső részre halmozzuk egy kb. 10 cm széles csíkban.
Erre tesszük a darabolt epret. Jó sűrűn!
A maradék masszát az eperre halmozzuk.
A tészta két szélét kb. 2 cm szélességben visszahajtjuk.
Végül feltekerjük a rétest.
A rétest áttesszük egy sütőlapra, a tetejét megkenjük vékonyan olajjal.
Előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, és friss eperrel körberakhatjuk.

TIPP: Ebben a müzliben voltak gabonák, pelyhek, magok is, amikkel rostokat, és ásványi anyagokat vihetünk a szervezetünkbe.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL