1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tiroli rétes (alaptészta) recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Igazából úgy tudom, hogy bármilyen tésztából is készüljön a rétes, az a lényeg, hogy fel legyen tekerve. A tiroli rétes tésztája így készül. Aztán tekerjünk bele, amit csak gondolunk.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 doboz tejföl (2 dl), 1 tojás, csipet só + 10 dkg liszt, 9 dkg zsír

A 30 dkg lisztet, a tejföllel, a tojással és a sóval jól összegyúrjuk, majd amennyire lehet, kinyújtjuk.
A másik 10 dkg lisztet összedolgozzuk a megolvasztott, langyos zsírral, majd rányújtjuk az előzőleg kinyújtott tésztára.
Az egészet összetekerjük, mint egy kalácsot, majd legalább 1 órát pihentetjük letakarva.
A tésztát több részre (4-6) vágjuk, egyenként meggyúrjuk, majd kinyújtjuk.
Zsírral (vagy zsíros tejföllel) megkenjük vékonyan a tésztát, az egyik felébe halmozzuk a tetszőleges tölteléket. A tészta két szélét 2-2 cm vastagon visszahajtjuk, majd a tölteléknél feltekerjük.
A rétes tetejét szintén megkenjük a zsíros tejföllel.
Előmelegített sütőben arany barnára sütjük.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL