1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Rétesek, leveles tészták, fánkok

Narancsos, krémsajtos profiterol recept


Narancsos, krémsajtos profiterolA csoki édessége, a narancs aromája, a krémsajt fanyarsága tökéletes triót alkot ebben az olasz, fánk receptben. Bár kissé bonyolultnak tűnhet az elkészítése, garantálom, minden ráfordított másodpercet sokszorosan meghálálja az az élvezet, amit az elfogyasztása okoz.

Gigedli fánk recept


Gigedli fánk A receptet Mócsi Gábor küldte, amit dédnagyanyja 1922-es saját kézzel írt receptes füzetében talált. Az interneten nem találtam utalást erre a receptre. A mindössze három soros leírásból azért rájöttem, hogy egy fánkról van szó, a receptben azt is leírom, miért. és milyen. Gigedli, a sütőpor és élesztő nélküli fánk.

Sós cukkini fánk recept


Sós cukkini fánkA tartalmas, téli levesek mellé szeretek valamilyen sós, sült tésztát enni. A sütőporos fánkokat köztudottan lehet nyers gyümölccsel, zöldséggel keverni. Most egy darab cukkinit találtam a hűtőmben árválkodni, így azt reszeltem a fánktésztába.

Gyors gesztenyefánk recept


Gyors gesztenyefánkKefires, narancshéjjal ízesítettem ez a percek alatt elkészíthető fánk, aminek a tésztájába tettem kicsi gesztenyelisztet is. A narancs és a gesztenye íze nagyon jól harmonizálnak, a tészta viszont kicsit tömörebb lesz a gesztenyeliszttől.

Gesztenyés rétes szivar vanília sodóval recept


Gesztenyés rétes szivar vanília sodóvalA rétesből egészen egyszerűen pohárdesszertet is készíthetünk, és így egy elegánsabb alkalom során is elkápráztathatjuk a vendégeinket egy egyszerű desszerttel.

Áfonyás túrófánk recept


Áfonyás túrófánk Nem túl veszélytelen áfonyás túrófánkot sütni, de garantáltan megéri. Könnyed, és csak úgy mosolyognak benne a friss áfonyaszemek. Gyorsan elkészíthető túrófánk.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL