1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Pudingos, túrós csiga recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
A pudingos, túrós csigának egyik nagy előnye, amellett hogy nagyon finom, hogy a tésztája a töltelék nedvességének köszönhetően nem szárad ki. A kakaós csigák mellett ez a krémes töltelékes péksütemény igazi újdonságot jelenthet a kelt tészták rajongóinak.

 

túrós csiga recept
Hozzávalók 12-14 csigához:
A tésztához: 35 dkg fehér liszt (pl. tönkölybúza), 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (pl. tönkölybúza), 2,5 dkg friss élesztő, 2 dl tej, 1 tojás, csipet só, 6 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 7 dkg porított nádcukor
A töltelékhez: 1 cs vaníliás pudingpor (én bio-t használtam), 25 dkg krémes túró, 3 dl tej, 10 dkg nádcukor, 1 citrom leve, 1 marék mazsola

Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben.
Majd a tészta hozzávalóit dagasszuk meg.
Meleg helyen letakarva kelesszük meg a tésztát kétszeresére.
Közben készítsük el a pudingot, ami a kevesebb tej miatt sűrűbb lesz az átlagosnál.
A kész pudingba keverjük bele a krémes túrót, majd hűtsük le kicsit.
A mazsolát áztassuk be vízbe.

 

túrós csiga recept
A megkelt tésztát vékonyan lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságú téglalappá.
Kenjük rá a krémet, majd szórjuk meg a mazsolával.
Tekerjük fel kalácsformára az egészet, de vigyázzunk, mert a krémes töltelék könnyen kifolyhat.
A tekercsből vágjunk 2 cm vastag csigákat, amiket tegyünk sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Miután a tepsire tettük a csigákat, a kezünk segítségével igazítsuk őket kör alakúra.
Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 15 perc alatt készre sütjük a csigákat.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

TIPP: Tekintse meg a kelt tészták készítéséről, és fortélyairól készült VIDEÓS RECEPTEMET is!




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL