1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Péksütemények

Gluténmentes kenyér recept földi mandula liszttel


Gluténmentes kenyér földi mandula liszttelIsmét felfedeztem egy újabb gluténmentes lisztet, a Pödör cég által forgalmazott földi mandula lisztet. Karakteres ízű, tartalmas, pont belevaló abba a kenyérváltozatba, amit elképzeltem. Ez a gluténmentes kenyér nem csak, hogy finom, de rostokban gazdag, nagyon egészséges is.

Laktózmentes fonott kalács recept


Bár húsvét táján jobban előtérbe kerül a kalács sütése, ez a sokak által kedvelt péksütemény sokkal gyakrabban kerül a reggeliző asztalra. Vannak azonban, akiknek laktózérzékenységük miatt kerülniük kell a tejet. Vagy még sem? A Magic Milk tejben, amit én különösen nagyon kedvelek, hiszen egy remek minőségű tejről van szó, már eleve le van bontva a laktóz, így mindenki sokkal könnyebben emésztheti meg. Most az egyik kedvenc kalácsomat készítettem el így laktózmentes formában.

Zablisztes fonott kalács recept


Zablisztes fonott kalácsNagyon szeretem a zablisztet. Nem csak azért, mert teljes kiőrlésű, egészséges, de különösen finom ízt ad szinte minden tésztának. Ebbe a kalácsba a zabliszt mellett tettem egy minimális lenmaglisztet is, hogy rostokkal turbózzam fel a friss reggelinket.

Szezámos paleo kenyér recept


Szezámos paleo kenyérNem. Nem lettem paleos, de ennek ellenére pár hete esténként paleo kenyérrel eszem a kedvenc kencéimet, felvágottaimat. Ennek egészen egyszerű az oka, este szeretném minimálisra csökkenteni a szénhidrát bevitelemet. Már többfélét sütöttem, egyelőre ide ezt a receptet választottam be, de természetesen lesz pár megjegyzés, és tipp az instrukciók mellett.

Káposztás pogácsa recept


Káposztás pogácsaHa engem kérdeztek, akkor előbb választanék egy szimpla pogácsát, mint egy akármilyen habos-babos süteményt. A káposztás pogácsa remek kísérője egy nyáresti borozgatásnak.

Gluténmentes kenyér 1 recept


Gluténmentes kenyérHát ennek is eljött az ideje, hogy gluténmentes kenyeret süssek. Szeretnék egy legalább 1-2 hónapos gluténmentességet végigcsinálni, hogy lássam, milyen hatásai lesznek fizikailag. Amúgy finom, jó állagú a kenyér. Persze véletlenül sem lehet egy élesztős, lisztes kenyérhez hasonlítani. Más. Nagyon más.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS