1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Péksütemények

Zablisztes fonott kalács recept


Zablisztes fonott kalácsNagyon szeretem a zablisztet. Nem csak azért, mert teljes kiőrlésű, egészséges, de különösen finom ízt ad szinte minden tésztának. Ebbe a kalácsba a zabliszt mellett tettem egy minimális lenmaglisztet is, hogy rostokkal turbózzam fel a friss reggelinket.

Szezámos paleo kenyér recept


Szezámos paleo kenyérNem. Nem lettem paleos, de ennek ellenére pár hete esténként paleo kenyérrel eszem a kedvenc kencéimet, felvágottaimat. Ennek egészen egyszerű az oka, este szeretném minimálisra csökkenteni a szénhidrát bevitelemet. Már többfélét sütöttem, egyelőre ide ezt a receptet választottam be, de természetesen lesz pár megjegyzés, és tipp az instrukciók mellett.

Káposztás pogácsa recept


Káposztás pogácsaHa engem kérdeztek, akkor előbb választanék egy szimpla pogácsát, mint egy akármilyen habos-babos süteményt. A káposztás pogácsa remek kísérője egy nyáresti borozgatásnak.

Gluténmentes kenyér 1 recept


Gluténmentes kenyérHát ennek is eljött az ideje, hogy gluténmentes kenyeret süssek. Szeretnék egy legalább 1-2 hónapos gluténmentességet végigcsinálni, hogy lássam, milyen hatásai lesznek fizikailag. Amúgy finom, jó állagú a kenyér. Persze véletlenül sem lehet egy élesztős, lisztes kenyérhez hasonlítani. Más. Nagyon más.

Lenmagos, hajdinalisztes kenyér recept


Lenmagos, hajdinalisztes kenyér A magyar lakosság élelmirost fogyasztása messze elmarad a nemzetközi ajánlásoktól. A rosthiányos táplálkozás tartós emésztési problémákat okozhat, ezért komolyan kell venni. Ebben a kenyérben bőven van lenmagpehely, és hajdinaliszt, amik kiemelkedően magas rosttartalommal rendelkeznek.

Tökmagos húsvéti kalács recept


Tökmagos húsvéti kalácsA gyerekekkel megbeszéltük, hogy ahol csak lehet, drasztikusan csökkentjük a cukros hozzávalókat. Így lett ennek a kalácsnak is a tölteléke a tökmagliszt, nem pedig kakaó. Ettől érdekesebb lesz az íze, és vékony zöld csíkok díszítik a kalácsszeleteket tőle.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS