1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sárgabarackos muffin recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


Nyáron az egyik legpraktikusabb gyors süti a muffin. Kinek van kedve 10 percnél többet a konyhában tölteni, nem? A legfinomabb muffin titka nagyon egyszerű, amit ebben a receptben el is árulok. Ezt a trükköt sokféleképpen variálhatod, csak a fantáziádra van bízva.

A legfinomabb muffin titka


Van ugye az alaprecept, ami valljuk be, többnyire bejön. De ez főleg tejtermékekkel lazítja a tésztát. Elárulom, hogy frissen turmixolt gyümölcsökkel (sárgabarack, őszibarack, banán, körte, szilva, mangó), vagy finom házi lekvárokkal kikevert tészták sokkal, de sokkal finomabbak, mintha joghurttal, vagy tejjel kevernéd ki. Persze kombinálhatod is a hozzávalókat, a friss gyümölcsvelő vagy a lekvár mindenképp több ízt, ráadásul rostot ad a süteményhez.


Tej-, és laktózmentes muffinok tökéletesen


Ha a fentieket megfogadod, akkor már csak egy lépés választ el attól, hogy tejmentessé varázsold a muffint. Vaj helyett adj hozzá olajt. Voilá, ennyi a trükkje, és garantálom, hogy egyáltalán nem fogod érezni a tejtermék hiányát. Sőt tovább megyek, a cukrot is lecserélheted édesítőre (pl. eritritre), ha adsz hozzá egy kis vanília őrleményt, fel sem tűnik ez a változtatás sem. Ha ezeket a szempontokat figyelembe kell venned, akkor a mázat is érdemes átvariálnod.

Sárgabarackos, fehér csokis muffin recept


Hozzávalók 12 db muffinhoz:
20 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna (vagy sütőpor)
10 dkg cukor (barna cukor vagy eritrit)
2 tojás
1,5 dl olaj (pl. hidegen sajtolt, íztelen, növényi pl. kókuszolaj vagy sütő repceolaj)
2 dl turmixolt sárgabarack
1 ek citromlé,
kis vanília (kivonat)
A mázhoz:
10 dkg fehér csokoládé
1 ek tejszín (főző)
1 ek sárgabarack lekvár




A muffin elkészítése lépésről lépésre


A muffinhoz a tojásokat és a cukrot verjük habos, fehér krémmé.
A barackokat mossuk meg, majd turmixoljuk teljesen pépesre.
A cukros tojáshoz keverjük az olajt, a barack pépet, a citromlevet, és a vaníliát.
A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával.
Majd a masszát keverjük bele a lisztbe.
A sütőformát béleljük ki kapszlikkal, vagy vajazzuk, és lisztezzük be őket.
A tésztát osszuk el arányosan a kapszlikban.
Előmelegített (200 fok) sütőben kb. 20 perc alatt süssük őket készre.
Fontos, hogy ne égessük meg a muffinokat. Ha ügyesek vagyunk, akkor csoda szép barack sárgák lesznek.


Közben vízgőz felett olvasszuk fel a fehér csokit a tejszínnel együtt.
Ha már homogén a krém, keverjünk bele egy evőkanál sárgabarack lekvárt is.
A kihűlt muffinokra csorgassuk rá a csokis krémet.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL