1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tonhalas, paradicsomos muffin recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Szintén uzsonna-vacsora áthidalásra készült a nyári játszóterezős időszakban. A muffinba rejtett tonhallal szeretném kisfiaim étrendjébe minél jobban beleilleszteni a sok értékes anyagban gazdag halakat.

Hozzávalók 12 db-hoz: 25 dkg liszt (pl. tönköly fehér liszt), fél tasak sütőpor (vagy 1 púpos tk szódabikarbóna), ½ tk só, 2 tojás, ½ dl olíva olaj, 1,5-1,5 dl tejföl és paradicsomlé, 1 kis hagyma apróra kockázva, 10-15 szem olíva bogyó karikázva, 15 dkg (1 doboz) tonhalkonzerv natúr lében eltéve, őrölt színes bors, kb. 5 dkg reszelt parmezán sajt

Tonhalas, paradicsomos muffin
Keverjük össze a száraz elemeket.
Egy másik tálban keverjük össze a nedves elemeket, a borsot, a zöldségeket.
Keverjük össze a két anyagot.
Végül keverjük bele a darabokra vágott tonhalat is.
A formákat vajazzuk ki, majd lisztel hintsük be a mélyedéseket.
Halmozzuk bele a masszát.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.


Szereted a tonhalat? Próbálj ki más receptet is!
Nizzai saláta
Tonhalas, tejfölös pizza
Tojásos tonhalsaláta
Zöldborsós, tonhalas tészta

 

 

 




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL