1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Káposztás, répás muffinok recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
A muffinokat nem csak édesen, de sósan, és zöldségekkel ízesítve is el lehet készíteni. Ezt a muffint még egy nyúl is szívesen megenné, annyi finomság van benne számára.

Hozzávalók 12 darabhoz: 300-300 g reszelt lila káposzta, és sárgarépa, 2 tk cukor (pl. világos nádcukor), 1 tk őrölt köménymag, só, őrölt bors, 1 dl olaj, 200 g liszt, 1 csomag sütőpor, 200 g tejföl, 2 tojás,

 

Káposztás, répás muffinok recept
A zöldségeket lereszeljük. A káposztát az uborkagyalun a legegyszerűbb lereszelni, a répát pedig azon a részem, amelyiken a sajtot is szokás reszelni.
Egy ek olajon megdinszteljük a zöldségeket (kb. 6-7 perc), majd cukorral, és a fűszerekkel beízesítjük. Egy kicsit tovább dinszteljük, hogy a cukor megpirulhasson kicsit.
A muffinok sütésénél szokásos módon elegyítjük a száraz, és a nedves alapanyagokat.
A tojásokat felverjük, majd összekeverjük a tejföllel, és a maradék olajjal.
A lisztet átkeverjük a sütőporral.
Először a nedves anyagokat keverjük a lisztbe, majd hozzáadjuk a kihűlt párolt zöldségeket is.
Egy muffin sütő formát kibélelünk kapszlikkal, és elosztjuk a masszát úgy, hogy mindegyikbe kerüljön.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük őket.

Nagyon laza szerkezetű, finom muffinok lesznek belőlük.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL