1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csokoládés mézeskalács recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



A mézeskalács delux kivitele ez a tömény, csokoládés kenyér. Aszalt gyümölcsökkel, magokkal csak emelhető a gasztronómiai élménye. A receptet a Csokoládés Édességek Kiskönyvtára régimódi csokoládék könyvből vettem.


Csokoládés mézeskalács

Hozzávalók egy szögletes kalácsformához (12 szelet): 250 g graham liszt, 3 kk szódabikarbóna, csipet só, 1 ek mézeskalács fűszerkeverék, 350 ml zsíros tej, 65 g porcukor, 200 ml méz, 2 egész tojás, 200 g étcsokoládé, diónyi vaj és liszt a forma kikenéséhez


A lisztet, a szódabikarbónát, csipet sót, és a cukrot keverjük össze.
A mézet vízgőz felett melegítsük fel a tejjel együtt.
A csokoládét egy másik tálban szintén olvasszuk fel vízgőz felett.
A tojásokat lazán verjük fel.
A lisztbe először keverjük bele a tejes mézet, majd a tojásokat és az olvasztott csokoládét is.
A formát vajazzuk, és lisztezzük ki, töltsük bele a masszát.
160 fokos, légkeveréses sütőben 55-60 perc alatt süssük készre.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL