1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ananászos répatorta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Sokféle répatorta receptet kipróbáltam már életemben. Ez a recept a jobbak között szerepel. A tésztába diót, kókuszt, és ananászpürét is tettem, amitől jó szaftos lett a végeredmény. Természetesen a fehér csokoládés krémsajt most sem hiányozhatott a tetejéről. A receptet Nyestkutyától kaptam. Köszönöm ezúton is. Remek húsvéti sütemény lehet ez a  répatorta.



Ananászos répatorta recept

Hozzávalók egy 26x32 cm-es tepsihez: 2 csésze liszt, 1 csésze cukor (pl. nádcukor), 2 tk őrölt fahéj, 1 mk só, 2 tk szódabikarbóna, 3 csésze reszelt répa (3-4 szál), 1 csésze dió, 1 csésze kókusz (10 dkg), 1 csésze friss ananász püré, 1 csésze olaj (én dió és kókuszolaj keveréket használtam), 4 tojás, ½ csésze arany mazsola
Hozzávalók a krémhez: 250 gramm natúr krémsajt, 10 dkg fehér csokoládé + marcipán répák

Ananászos répatorta recept

A répa torta készítése:
TIPP: 1 csésze = kb. 225 gramm
Válasszon ki egy kb. ekkora űrtartalmú csészét, és ezzel mérjen minden hozzávalót.
Keverjük össze a száraz elemeket.
Kávédarálóval daráljuk simára a kimért diót, és a kókuszt is. (A diót egészbe mérjük ki a csészébe. Darálva kisebb lesz az űrtartalma).
Turmixoljunk le egy csészényi ananászt.
Reszeljük le a megtisztított répákat és mérjük ki. TIPP: Csak lazán, szellősen mérjük a répákat, ne nyomkodjuk bele a csészébe. A lereszelt répákat nem kell kinyomkodni.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, és az olajjal.
Ehhez adjuk hozzá előbb a lisztes keveréket is, végük az ananász pürét. .
Eddig géppel is keverhetjük. Ezt követően jobb, ha fakanállal folytatjuk.
A reszelt répákat keverjük a masszába, majd adjuk hozzá a darált diót, kókuszt, és a mazsolát is.
Sütőpapírral béleljük ki a tepsit, és öntsük bele a masszát.
180 fokos, előmelegített sütőben 40 percig süssük.
TIPP: Ha tűpróbát veszünk, kicsit ragadhat még ekkor is a tészta, de ne süssük tovább. Az igazán jó répatorta nem száraz, nem morzsálódik, hanem szaftos, kicsit „szalonnásabb” jellegű.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük bele a krémsajtot.
A mázat kenjük a süteményre, majd tegyük fél napra hűtőbe.
Kis kockákra szeleteljük.
Marcipán répákkal díszíthetjük.
TIPP: Ha tortát szeretnénk ebből a tésztából sütni, akkor a fele mennyiség is elég hozzá. Ha ezt a mennyiséget sütnénk ki torta formában, akkor túl vastag lenne.
A tészta muffin formában is kisüthető. Abban az esetben 20-25 perc sütési idő is elég.


Még több répatorta recept:
Gyömbéres répatorta
Húsvéti nyúl répatorta




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL