1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Citromkrémes zabkeksz recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


A zabkeksz is lehet egészen különleges, ha finom krémmel töltjük meg. Az édes és a savanyú párosítása egyébként is mindig jó választás.

Megjegyzés: A cukor és a krémsajt miatt nagyobb ennek a süteménynek a kalóriatartalma, viszont a zabpehely rostos, ezért jobb, mint a sima lisztből készült kekszek.

 

Citromkrémes zabkeksz

Hozzávalók: 75 g vaj 75 g zabpehely, 60 g nádcukor, 1 tojás, 2 tk liszt, 1 tk sütőpor
Krémhez: 1 citrom leve, és reszelt héja, 250 g mascarpone, 25 g porított nádcukor vagy nyírfacukor


A vajat felolvasztjuk, és beletesszük a zabpelyhet, majd 2-3 percig állni hagyjuk.
Végül belerakjuk a tojást, és a többi hozzávalót. Elkeverjük.
Sütőpapírral borított tepsire kávéskanálnyi adagokat rakunk, ami kevésnek tűnhet, de akkor lesz aprósütemény.
Megjegyzés: Én szendvicseket készítettem, ami egy evőkanálnyit jelentett.
170 fokra előmelegített sütőben 9 percig sütjük a kekszeket.
A krém hozzávalóit összekeverjük, és a korongokba töltjük.
Citrom helyett limeot is lehet, vagy vegyesen a kettőt használni.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL