1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Paprikakrémes, zabpehely keksz recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 
Nagyon finom, ropogós, pikáns keksz, amit ripsz-ropsz elkészíthetünk. Érdemes nagyobb adagot elkészíteni belőle, mert dobozban sokáig eláll.

Hozzávalók 35-40 kekszhez: 1 bögre apró zabpehely, 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt, ½ bögre fehér tönköly liszt, ½ bögre kalciton (zabkorpa és szezámpehely keveréke), 1 tk szódabikarbóna, 1 mk só, ¾ ek barna cukor, 1 tojás, ½ bögre hidegen sajtolt étolaj (vagy kókuszzsír), 1 púpos ek erős paprikakrém (Erős Pista), rizstej

 

Paprikakrémes, zabpehely keksz recept
A száraz elemeket egy keverőtálba összekeverjük.
Az olajt, a tojást, és a paprika krémet szintén összekeverjük, majd hozzáöntjük a száraz elemekhez.
Kézzel összedolgozzuk, ha szükséges rizstejjel (vagy sima tejjel, aludttejjel) lazítjuk a masszát.
Egy ragacsos, de formázható tésztát kapunk.
Osszuk két részre, majd mindegyiket tekerjük bele hengerszerűen folpackba.
Tegyük 3-4 órára őket fagyasztóba.

 

Paprikakrémes, zabpehely keksz recept
Sütés előtt vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük a korongokat sütőlapra.
A korongokat a hüvelykujjaink segítségével kissé lapogassuk ki vékonyabbra.
200 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt süssük őket arany barnára.
Nagyon finom, ropogós, enyhén csípős lesz.
Sörkorcsolyaként ajánlom, vagy csak úgy magában édesség helyett.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL