1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Édes palacsinták

Zabpelyhes, kakaós gofri recept


Zabpelyhes, kakaós gofriA palacsinta mellett a gofri a nyár, és főleg a strandok sztár desszertje. Az üres kalóriák helyett én most egy zabpelyhes, mennyei finom, egészséges gofri receptet mutatok be. Érdemes egy kicsit tovább sütni a zabpehely miatt, de megéri. Mézzel, banánnal nagyon finom, de a klasszikus dolgokat is rákenhetjük. Kinek mi tetszik jobban.

Túrós csokis palacsintatorta recept


Túrós csokis palacsintatortaA palacsintát mindenki szereti, de nem mindenki eheti. A lisztrézékenyeknek például mellőzniük kell, azaz még sem, mert palacsintát nem csak búzalisztből lehet készíteni. Ezt a túrós csokis palacsintatortát, azaz a tészta részét egészséges hajdinalisztből sütöttem.

Zabpelyhes banános palacsinta recept


Zabpelyhes banános palacsintaPár hete Melinda barátnőm felhívott, hogy nem fogom elhinni, ő maga sem hitte el, hogy ilyen egészséges és egyben mennyei finom palacsintát is fog egyszer készíteni 2-3 hozzávalóból, ilyen olcsón. És tényleg. Nekem is annyira megtetszett, hogy kipróbáltam. Igaz, én tettem bele némi zabpelyhet is, és így már egy tartalmas reggeli is kerekedhet belőle.

Hajdinalisztes palacsinta tészta recept


Hajdinalisztes palacsinta tésztaA gluténmentes diétát folytatók számára jó hír, hogy hajdinalisztből egészen remek állagú palacsintákat lehet sütni. Édesen, vagy sósan is tölthetjük. Ha valaki szereti a hajdinát, akkor a lisztjéből készült palacsinta is telitalálat lesz.

Banános palacsinta vérnarancsszósszal recept


Banános palacsinta A fiaim nagyon szeretik a palacsintát. Általában ragaszkodnak a megszokott ízesítéshez, de a napokban mézes, banános palacsintát kértek. Hát kaptak is, én meg kicsit tovább gondoltam.

Szirnyiki recept


Szirnyiki A szirnyiki egy orosz, sült lepényke, amit sós, illetve édes formában is sütnek. Alapját a túró alkotja, de főleg a sós változata burgonyával is keverhető. Én most az édes változatot választottam, ami leginkább a formáját tekintve az amerikai palacsintára hasonlít.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL