1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Pillecukor fondant recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
A marcipánhoz hasonló tortadíszeket, bevonókat pillecukor fondantból is készíthetünk. Íme egy bevált recept a pillecukor fondant készítéséhez.

14 dkg pillecukrot 2 ek vízzel, margarinnal kikent tűzálló tálba betettem a mikróba.
Elég nagy tálban kell olvasztani, mert többszörösére dagad melegítés közben.
Ezt fél percig melegítettem, megkavartam, majd újra fél percre betettem a mikróba.
Ezt mindaddig kell folytatni, amíg fel nem olvadt. Kb 2-2 és fél perc.
Amivel kavartam, azt is bemargarinoztam, mert nagyon nyúlik és ragad.
A színezőket a folyékony masszába kevertem.

 

pillecukor
28 dkg jól átszitált porcukor nagy részét ráöntöttem, összekevertem, a maradék cukrot kiszórtam a gyúrótáblára, ráöntöttem a pillés masszát, és elkezdtem kézzel begyúrni a cukrot.
Mindaddig kell gyúrni, amíg fel nem veszi az összes cukrot.
Ha túl kemény, hozzá kell adni még pici vizet, ha nagyon ragacsos, (nekem nem volt) akkor porcukrot kell még belegyúrni.
Ha jól formázható már a massza, belegyúrok kb. 1 dkg margarint, és pici cukrot.
Ügyelni kell arra, hogy a kéz, és a munkalap porcukros legyen mindig.
Lehet formázni, nyújtani, még színezni stb.
Hűtőben, légmentesen becsomagolva hetekig eláll.
Mikróban néhány pillanat alatt újra jól formázhatóvá válik.
Ebből az adagból 16-18 db nagy rózsa készíthető.
Egy közepes tortára, vagy 2 db cserép-torta bevonására is elegendő ez a mennyiség.
Ha folyékony festéket használunk, akkor porcukorral korrigálhatjuk a massza lágyságát, szerintem a porfesték jobb.
A már kész masszát pasztával a legjobb színezni.
Én sokféle színt gyúrtam be, sárgát, pirosat, zöldet, barnát, lilát, fehéret, amiből kevesebbre volt szükségem csak feleztem az alapanyagokat.
Érdemes kipróbálni, nagyon jó vele dolgozni.

A receptet Jóoné Enikő küldte!
pillecukor
A torta díszeit Lábodi Zsuzsanna készítette az instrukciók alapján.
Köszönjük a szép fotót.



Hozzászólások  

 
#30 Guest 2012-12-13 21:28
szia
azt szeretném kérdezni hogy a fekete fondant mivel lehet feketére színezni?? vagy fekete színezék van-e ??
Idézet
 
 
#29 Guest 2012-12-13 21:26
sziia
azt szeretném kérdezni hogy fekete fondant mivel kell feketére színezni ??? vagy fekete ételszínező van-e??
Idézet
 
 
#28 Guest 2012-12-05 16:24
írd már le légyszíves, hogy mi az a szinezőpaszta, mert porban, és folyadékban már találkoztam ehető ételfestékkel, de pasztában még nem. Hol vásárolod? Azt is írd meg, hogy hol veszel pillecukrot, hogy tiszta fehért legyen, mert vegyes színűt már láttam, de tiszta fehéret nem.


Köszönettel:

Zsuzsi
Idézet
 
 
#27 Guest 2012-10-09 11:30
Kedves Reni! Ennek egyáltalán nem olyan az íze, mint a marcipáné, hiszen másból készül. Ha sikerül elkészítened, akkor viszont könnyen dolgozhatsz vele. Bevallom, olyan nagy tapasztalatom nincs ebben, mert ezer éve nem készítettem, és akkoriban sem sokat. Mivel szinte cukorból van az egész, viszonylag sokáig tárolhatod a hűtőben, egy hétig biztosan. Utána melegítsd fel, hogy tudd formázni.
Idézet
 
 
#26 Guest 2012-10-06 09:45
Sziasztok! Reni vagyok!
Szeretném megkérdezni, hogy ez a fondat hogy viselkedik? milyen könnyű vele dolgozni? milyen íze van, olyan mint a marcipáné? És kb. mennyi ideig áll el hűtőbe? és a hűtő után milyen állaga lesz?
A páromnak most lesz születésnapja és nagyon szeretném őt meglepni egy igazán különleges tortával. A választ várom :) 1000 köszönet!
Idézet
 
 
#25 Guest 2012-08-28 20:47
Idézet - hajnus19:
Sziasztok. Én azt szeretném kérdezni hogy mivel szinezhetem feketére a fondantot? van fekete ételszínezék?


igen, van :)
Idézet
 
 
#24 hajnus19 2012-02-21 10:48
Sziasztok. Én azt szeretném kérdezni hogy mivel szinezhetem feketére a fondantot? van fekete ételszínezék?
Idézet
 
 
#23 sÉva 2011-09-08 13:43
Szia!
Köszönöm szépen a segítségedet, már teljesen tanácstalan voltam, a pillecukor fondanom szét akart mállani, nem lehetett formálni, és az ötleted, hogy rakjak bele rámát megmentette, és engem is a kiborulástól. köszi. Éva
Idézet
 
 
#22 Beja 2011-08-12 12:48
Kedves Rita!
Köszönöm a válaszod!A cipőcske üreges, de elképzelhető, hogy elbírna több vajat, legközelebb jobban sikerül:)Nem adom fel!Maradt még belőle, betettem a fagyasztóba.Ha előveszem tehetek még bele vajat?Vagy inkább kezdjem elölről az egészet?
Üdv:Beja
Idézet
 
 
#21 Rita Konyhája 2011-08-12 05:55
Kedves Beja! Sajnos nem tudom, mi lehetett a gond. Nem túl gyakran készítek ilyen dolgot. Tömör volt, vagy üreges? Ha üreges, akkor elképzelhető, hogy amíg puha, összeeshet, tömören nem tudom, mi lehet a gond.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL