1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Datolyás tallér recept

Nyomtat Email

 


Nagyon szeretem a datolyát, ezért süteményekhez is szívesen használom. És a zabpehely is nagy kedvenc, aprósüteményekben is gyakran használom, mert nem csak egészséges, hanem finom is. Dióval pedig nagyon harmonizál az íze. A receptet Kránicz Zsuzsa küldte a 2010-es csábító desszertek receptversenyre.

 

Datolyás tallér recept

Hozzávalók kb. 70 darabhoz:
Tésztához: 25 dkg liszt, 1 tk sütőpor, csipet só, 7 dkg nádcukor, ¼ rúd vanília kikapart belseje, 15 dkg puha vaj, 1 tojás
Rátét: 5 dkg vaj, 15 dkg datolya, 5 dkg darált dió, 7 dkg nádcukor, 5 dkg zabpehely, 1 kk fahéj, 1 kk kardamom, 1 tojás


Egy tálba szitáljuk a sütőporral kevert lisztet, a többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd a kézi mixer spirálos keverőjével összedolgozzuk a tésztát.
Ha szükséges, kézzel összegyúrjuk.
Kétfelé vesszük, egyenként kb. 3 centis hengereket formázunk belőle, és folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap fél centis korongokat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatjuk őket, de nem túl közel egymáshoz, mert kicsit megnőnek sütés közben.
A rátéthez egy lábosban felolvasztjuk a vajat, és a többi hozzávalót - a tojás kivételéve l- belekeverjük.
Kihűtjük, ekkor adjuk hozzá a kicsit felvert tojást.
Kiskanál segítségével kis halmokat rakunk a tésztára.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük, de ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ