1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gyors, hajtogatott túrós pogácsa recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 
A legpuhább, és legfinomabb túrós pogácsa. Igazoltan. Boti fiam amikor beleharapott, felkiáltott: „Hmmmm, anya, ez pihe-puha, nagyon finom”. És mivel némi kis csalással lett hajtogatva, még nagyon gyorsan el is készíthető.
Gyors, hajtogatott túrós pogácsa recept
Hozzávalók 35-40 pogácsához: 30-30 dk tehéntúró és vaj, 25 dkg búzacsírás liszt, 5 dkg amaránt liszt, 1 tk só, 2,5 dkg élesztő, 1 csapott tk sütőpor (vagy 1 csapott mk szódabikarbóna), 1 egész tojás, + 1 tojás a kenéshez

 

túrós pogácsa recept
A sütőport összekeverjük a lisztekkel, és a sóval.
A túrót burgonyanyomóval jól áttörjük.
Majd az összes hozzávalót a kezünkkel alaposan összedolgozzuk.
Egy kis cipót formálunk belőle, és 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
Majd vegyük ki a hűtőből, és egy lisztes sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát 1-1,5 cm vastagságúra.
Kenjük át a felvert tojással.
Majd elkezdhetjük a hamis hajtogatást.
Először keresztbe hajtsuk ketté, majd megint ketté, és ismét ketté.
A kis téglalapot, amit így kapunk fordítsuk meg a másik oldalára, majd nyújtsuk ki kb. 3 cm vastagságúra egy 5 cm átmérőjű szaggatóval.
A tenyerünk élével formázzuk a pogácsákat magasabbra, majd tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük át a tetejüket is tojással.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük őket addig, amíg a tetejük nem lesz aranylóan barna.

TIPP: Amíg pihen a tészta a hűtőben, odatehetünk egy hamis babgulyást például!

Még több túrós pogácsa recept:

Korpás, túrós pogácsa
Extra túrós-sajtos pogácsa
Juhtúrós pogácsa

 




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL