1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Húsvéti mézeskalács recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 

 

Idézem a beküldő szavait: "Ezt a receptet édesanyámtól kaptam, ami ősrégi, és ki merem állítani, hogy a VILÁG LEGJOBB mézeskalács receptje! Édesanyám már Karácsony előtt 2 héttel el szokta készíteni, dobozba zárja őket, és az ünnepek alatt is puhák a mézeskalácsai."

Hozzávalók: 1 kg sima liszt, 4 dkg szódabikarbóna, 2 ek fahéj (vagy mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint), 50 dkg méz, 25 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 5 egész tojás

Húsvéti mézeskalács recept
Először a mézet, porcukrot, a puha vajat, és a tojásokat habosra keverjük.
Elég sokáig kell ezt tenni, egészen addig, amíg ki nem fehéredik a massza.
Majd a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a fűszerekkel, és ezt kézzel beledolgozzuk a mézes masszába.
Miután összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk, és 12 órára a hűtőbe tesszük.
Másnap kinyújtjuk, de figyeljünk arra, hogy a tészta ragadós, ezért sok liszttel érdemes dolgozni.
Tetszés szerinti, illetve az éppen aktuális ünnephez kapcsolódó formákkal kiszaggatjuk.
A tetejüket vízzel felvert tojással átkenjük sütés előtt.
Sütőpapírral bélel tepsiben pár perc alatt pirosra sütjük őket (3-5 perc).
Ha kihűltek a mézeskalácsok, ételfestékkel színezett írókával díszíthetjük őket (1 tojás fehérje, 13 dkg porcukor).

Beküldte: Molnár Zsuzsanna



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL