1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gesztenyesütés otthon - sütőben

Email

Még mielőtt sütni kezdenénk, kitérnék a gesztenyevásárlásra is egy kicsit. Nincs is annál nagyobb csalódás, ha a nagyon vágyott sült gesztenyénk fele, vagy rosszabb esetben nagyobb része rossz: kukacos, keserű, stb. Éppen ezért nagyon figyeljünk oda a vásárláskor, hogy mit rakunk a kosarunkba.
 
Én az alábbiakat szoktam odafigyelni gesztenye vásárlásakor:

Ha már az eladó standon gyanúsan sok lyukas gesztenye van a pulton, keressünk egy másik beszerzési forrást.
Kérdezzük meg az eladót, hogy megfoghatjuk-e a gesztenyét. Ha nagyon üregesnek tűnik, akkor valószínűleg azzal a gesztenyével is vannak problémák.
Inkább a szezon elején süssünk gesztenyét, a szezon végén ugyanis nagy az esélye annak, hogy a fenti problémákkal gyakran szembetaláljuk magunkat.
A méret szerintem nem számít. Bár lehet kapni egyes helyeken egy úgynevezett "marroni" típust (ez gesztenyét jelent egyébként), amit olaszként adnak el: az mindig jó szokott lenni. Ám adjunk esélyt, ill. elsőbbséget a hazai termelőknek: válasszuk a magyar árut, ha lehetséges!
 
Szóval, süssünk gesztenyét!

A gesztenyék domború oldalát én 3 helyen szoktam bevágni. Két vágást ejtek párhuzamosan, majd ezekre merőlegesen még egyet.
A beirdalt gesztenyéket pár órára beáztatom vízbe.
Előmelegítem a sütőt.
Egy tepsibe szórom a gesztenyéket úgy, hogy szépen egymás mellé kerüljenek. A tepsi alá öntök egy kevés vizet, majd a sütőben kb. 20-25 percig sütöm a gesztenyéket.
Langyosan azonnal megesszük.


Hozzászólások  

 
#7 Good Buy 2014-01-07 16:51
Elég hülyén hangzik, hogy a "tepsi alá" öntsünk vizet...
Idézet
 
 
#6 lelkes amatőr 2014-01-05 16:25
Szerintem célszerűbb áztatás után bevagdosni, úgy kisebb az esély szétszabdalni az ujjunkat, és könnyebb is.
Idézet
 
 
#5 másikmóni 2013-12-31 22:59
Aha, tehát:

a tepsi alá = a tepsibe

Most járok itt először, de így elég nehéz lesz majd értelmezni, amit olvasok... Nem lehetett volna átírni a bejegyzésben az idevágó részt?
Idézet
 
 
#4 Hadarik Rita 2013-12-13 05:26
Kedves Móni! A gesztenyére, a tepsire önts pici vizet.
Idézet
 
 
#3 Szabo Moni 2013-12-12 12:43
Mit jelent az, hogy a tepsi ala ontok vizet? A tepsibe, a gesztenyek ala, vagy csak ugy a sutobe?
Idézet
 
 
#2 Rita Konyhája 2011-03-27 08:43
200 fokon.
Idézet
 
 
#1 Pollag Écsi Judit 2011-03-27 08:31
Szia!
Egy fontos kérdés: milyen hőfokon süssem?

Köszi!
Judit
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop