1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gesztenyesütés otthon - sütőben

Email

Felhasználói értékelés: / 4
GyengeLegjobb 
Még mielőtt sütni kezdenénk, kitérnék a gesztenyevásárlásra is egy kicsit. Nincs is annál nagyobb csalódás, ha a nagyon vágyott sült gesztenyénk fele, vagy rosszabb esetben nagyobb része rossz: kukacos, keserű, stb. Éppen ezért nagyon figyeljünk oda a vásárláskor, hogy mit rakunk a kosarunkba.
 
Én az alábbiakat szoktam odafigyelni gesztenye vásárlásakor:

Ha már az eladó standon gyanúsan sok lyukas gesztenye van a pulton, keressünk egy másik beszerzési forrást.
Kérdezzük meg az eladót, hogy megfoghatjuk-e a gesztenyét. Ha nagyon üregesnek tűnik, akkor valószínűleg azzal a gesztenyével is vannak problémák.
Inkább a szezon elején süssünk gesztenyét, a szezon végén ugyanis nagy az esélye annak, hogy a fenti problémákkal gyakran szembetaláljuk magunkat.
A méret szerintem nem számít. Bár lehet kapni egyes helyeken egy úgynevezett "marroni" típust (ez gesztenyét jelent egyébként), amit olaszként adnak el: az mindig jó szokott lenni. Ám adjunk esélyt, ill. elsőbbséget a hazai termelőknek: válasszuk a magyar árut, ha lehetséges!
 
Szóval, süssünk gesztenyét!

A gesztenyék domború oldalát én 3 helyen szoktam bevágni. Két vágást ejtek párhuzamosan, majd ezekre merőlegesen még egyet.
A beirdalt gesztenyéket pár órára beáztatom vízbe.
Előmelegítem a sütőt.
Egy tepsibe szórom a gesztenyéket úgy, hogy szépen egymás mellé kerüljenek. A tepsi alá öntök egy kevés vizet, majd a sütőben kb. 20-25 percig sütöm a gesztenyéket.
Langyosan azonnal megesszük.RECEPTEK

Add a Startlaphoz