1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gesztenyesütés otthon - sütőben

Email

Felhasználói értékelés: / 4
GyengeLegjobb 
Még mielőtt sütni kezdenénk, kitérnék a gesztenyevásárlásra is egy kicsit. Nincs is annál nagyobb csalódás, ha a nagyon vágyott sült gesztenyénk fele, vagy rosszabb esetben nagyobb része rossz: kukacos, keserű, stb. Éppen ezért nagyon figyeljünk oda a vásárláskor, hogy mit rakunk a kosarunkba.
 
Én az alábbiakat szoktam odafigyelni gesztenye vásárlásakor:

Ha már az eladó standon gyanúsan sok lyukas gesztenye van a pulton, keressünk egy másik beszerzési forrást.
Kérdezzük meg az eladót, hogy megfoghatjuk-e a gesztenyét. Ha nagyon üregesnek tűnik, akkor valószínűleg azzal a gesztenyével is vannak problémák.
Inkább a szezon elején süssünk gesztenyét, a szezon végén ugyanis nagy az esélye annak, hogy a fenti problémákkal gyakran szembetaláljuk magunkat.
A méret szerintem nem számít. Bár lehet kapni egyes helyeken egy úgynevezett "marroni" típust (ez gesztenyét jelent egyébként), amit olaszként adnak el: az mindig jó szokott lenni. Ám adjunk esélyt, ill. elsőbbséget a hazai termelőknek: válasszuk a magyar árut, ha lehetséges!
 
Szóval, süssünk gesztenyét!

A gesztenyék domború oldalát én 3 helyen szoktam bevágni. Két vágást ejtek párhuzamosan, majd ezekre merőlegesen még egyet.
A beirdalt gesztenyéket pár órára beáztatom vízbe.
Előmelegítem a sütőt.
Egy tepsibe szórom a gesztenyéket úgy, hogy szépen egymás mellé kerüljenek. A tepsi alá öntök egy kevés vizet, majd a sütőben kb. 20-25 percig sütöm a gesztenyéket.
Langyosan azonnal megesszük.



Hozzászólások  

 
#13 Katalin Viktória 2017-11-13 18:01
Kedves Mindenki! :)
Aki nem érti, hogy hova kell a tepsi alá vizet önteni: egy kislábosba vizet tenni és a sütő aljába állítani, mint kalács sütésekor is... (nem szabad keveset, mert a víz elpárolog és a lábos tönkremegy... ugyancsak ne legyen az edénykének műanyag része, mert a sütőben megolvadhat) Jó gesztenyézést! /Köszönöm a hasznos tanácsokat!/
Idézet
 
 
#12 Laci 2017-10-11 11:06
Sziasztok a sült gesztenye kemény haja alatti szőrös barna felület miért jön le nehezen?
Idézet
 
 
#11 Jenni 2017-10-06 19:37
I see you don't monetize your site, don't waste your traffic, you
can earn extra cash every month because you've got hi quality content.
If you want to know how to make extra bucks, search for: Mrdalekjd methods for $$$

Feel free to visit my page FirstKarina: https://11Erik.blogspot.co.uk
Idézet
 
 
#10 Sonja 2017-10-06 15:17
I see your blog needs some fresh posts. Writing manually takes a lot of time, but there is tool for this time consuming task, search for; Wrastain's
tools for content

Also visit my site - VernitaX: https://Georgina2009.blogspot.com
Idézet
 
 
#9 bzzotya 2017-01-14 13:36
Tepsi alá azt jelenti még egy tepsiben van víz tehát 2 tepsi van a sütőben.
Idézet
 
 
#8 dfghjkl 2015-10-19 16:19
Idézet - lelkes amatőr:
Szerintem célszerűbb áztatás után bevagdosni, úgy kisebb az esély szétszabdalni az ujjunkat, és könnyebb is.


De ha nincs bevagdosva, nem jut bele olyan könnyen, tehát olyan gyorsan a víz.
Idézet
 
 
#7 Good Buy 2014-01-07 16:51
Elég hülyén hangzik, hogy a "tepsi alá" öntsünk vizet...
Idézet
 
 
#6 lelkes amatőr 2014-01-05 16:25
Szerintem célszerűbb áztatás után bevagdosni, úgy kisebb az esély szétszabdalni az ujjunkat, és könnyebb is.
Idézet
 
 
#5 másikmóni 2013-12-31 22:59
Aha, tehát:

a tepsi alá = a tepsibe

Most járok itt először, de így elég nehéz lesz majd értelmezni, amit olvasok... Nem lehetett volna átírni a bejegyzésben az idevágó részt?
Idézet
 
 
#4 Hadarik Rita 2013-12-13 05:26
Kedves Móni! A gesztenyére, a tepsire önts pici vizet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL