1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mézes ribizli szörp recept

Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Egy Internetes barátnőmtől, ismét Marianntól kaptam ezt a receptet. Először az gondoltam, hogy ugyan nem fogok maszatolni, de aztán a kíváncsiságom győzött a lustaságom felett. És milyen jó, hogy így lett!

Hozzávalók: 1 kg ribizli, ½ l víz, 1-0,5 kg méz

A ribizlit összenyomkodjuk, és 1-2 napig meleg helyen erjesztjük.
Vigyázzunk arra, hogy ne legyen légmentesen zárva az edény, amiben erjesztünk, mert akkor bepenészesedhet a gyümölcs.
Majd vegyünk egy szűrőkanalat (nagyobbat), és erre helyezzünk rá egy tiszta ruhát (gézlap, textilpelenka, konyharuha).


szörp recept

Akinek sok az ideje, és van olyan helye, ahol a ribizlilé nyogodtan csepeghet, folyassa át a gyümölcsöt.
Én egy merőkanál segítségével merőkanalanként elkezdtem kipréselni, átnyomni a gyümölcslevet.
Kb. 20 perc igen komoly erőkifejtés után, 450 ml ribizlilevet kaptam.
A fotón látszik a gyümölcsmaradványokon, hogy még tudtam volna pár millilitert kipréselni, ha türelmesebb vagyok.
A ribizlilevet ugyan ennyi mennyiség tiszta vízzel felforraltam.
Végül belekevertem fél kiló bio mézet (1 kiló is belemehetett volna), és még egyet forraltam rajta.
A kész szörpöt kigőzölt üvegbe öntöttem, és száraz dunsztba tettem.

Még több recept ribizlivel:
Áfonyás, ribizlis almalekvár
Rakott mákos guba, ribizlivel, vaníliasodóval
Pettyes muffin
Ribizlis tiroli túrós rétes




Hozzászólások  

 
#4 Hadarik Rita 2013-07-10 12:27
Kedves Zsuzsa! Természetesen a kipréselt levet forraljuk fel a vízzel, és keverjük össze a mézzel. A visszamaradt rész az a szár, a mag, és a gyümölcshéj. Az szerintem nem igazán ehető. Üdvözlettel: Rita
Idézet
 
 
#3 Tallódiné Károlyi Zs 2013-07-10 09:03
Kedves Rita! Mi lesz az értékes lével?
Idézet
 
 
#2 Hadarik Rita 2013-07-09 16:34
Kedves Zsuzsa! A receptben írtam is, hogy a velőt lecsepegteted, átszűröd, majd ezt forralod fel a vízzel, majd adod hozzá a mézet,. Egy sűrű szörpöt kapsz, amit forrón, azonnal lezársz üvegbe, és dunsztba teszed. Rita
Idézet
 
 
#1 Tallódiné Károlyi Zs 2013-07-09 14:06
Kedves Rita! A ribizlivelőt felforralom, mi lesz vele? Lekvár? Vagy beleteszem a lébe? Akkor már nem szörp.
Kérlek válaszolj minél hamarabb, mert 10 kg ribizli vár otthon!
Üdv: Zsuzsa
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL