1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Egyben sült karfiol recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Mautner Zsófi szerint ez az egyben sült karfiol az év étele. Nos, kipróbáltam, elég jó, de szerintem a rózsáira szedett sült karfiol még klasszabb. Viszont ha a látványra is adni akarunk, és nagyobb mennyiségben akarunk sült karfiolt legyártani, akkor mindenképp ezt az elkészítési módot javaslom. Csodásan szép, és ha még egy jó mártással nyakon is öntjük, például egy omega3 majonézzel, akkor mindenkit leveszel a lábáról vele.




Hozzávalók:
1 vagy 2 kis fej karfiol
víz
1 ek só
100 g vaj
4-5 ek Pödör szezámolaj

A karfiolt vagy karfiolokat beletesszük egy akkora fazékba, amiben a víz ellepheti őket.
Sós vajas vízben félpuhára főzzük. (Egy hústűvel lehet ellenőrizni).
Majd kiszedjük egy sütőpapírral bélelt tepsire, meglocsoljuk fejenként két kanál szezámolajjal, majd 190-200 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük, vagy amíg szép karamelles színt nem kap helyenként.







Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL