1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ratatouille, azaz a francia lecsó

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Azt hiszem, kijelenthetem, a kedvenc ételem a lecsó. Legyen szó a magyaros klasszik lecsóról, vagy a franciásról, engem le lehet venni a lábamról egy ilyen finomsággal. Nyáron szinte hetente főzöm, friss ropogós héjú kenyérrel falom.


Ratatouille, azaz a francia lecsó

Hozzávalók 3-4 főre:
5 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
1 kisebb padlizsán
1 kisebb cukkini
10-15 dkg gomba
3 db zöldpaprika
3-4 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3-5 ek olaj

Egy serpenyőben a bacont az olajon megpirítjuk, majd kiszedjük a bacont egy tányérra.
A zöldségeket megtisztítjuk, nagyjából egyforma méretű darabokra vágjuk őket.
A visszamaradt zsiradékon először átpirítjuk a padlizsánt, majd ha piros, félretesszük.
Majd ezen a zsiradékon megpirítjuk a cukkinit, ha kész, félretesszük.
Ugyan így megpirítjuk a gombát is, félretesszük.
A serpenyőbe ismét öntünk egy kis olajat, és megfonnyasszuk benne a hagymát és a fél karikára vágott paprikát is.
Belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a már előzőleg lepirított zöldségeket.
Sózzuk, borssal, és provancei fűszerekkel ízesítjük, végül hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot is.
Süthetjük addig, amíg a paradicsom levet ereszt. Én úgy szeretem, ha a paradicsom roppanós marad benne, ezért ilyenkor már csak átforrósítom, de nem főzöm tovább.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL