1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Zöldséges fetás rétes recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 



Ez a recept valójában egy zöldségvagdalt, amit rétesbe burkolva sütünk ki. Így sokkal jobban mutat, és még vendégváró ételnek is elkészíthető. Gyerekeknek főzelék helyett is készíthető.

 

Zöldséges fetás rétes

Hozzávalók 2 réteshez: 6 db réteslap, 1 zsemle, 5 dkg vegyes gabonapehely (búza, rozs, árpa, zab), 1-2 ek teljes őrlésű liszt, 1 tojás, só, tört színes bors, 10 dkg feta sajt, 20 dkg sárgarépa, 40 dkg zöldborsó, 5 dkg vaj, 2 ek tejföl


A zöldségeket mossuk meg, majd párolóedényben pároljuk meg.
A gabonapelyheket áztassuk kicsi vízbe a zsemlével együtt.
Amikor a pelyhek is megszívták magukat, nyomkodjuk ki belőlük a vizet.
A tojást keverjük ki a feta sajttal simára, és fűszerezzük be. A sóval csínján bánjunk, mert a feta sajt is sós alapból.
Keverjük a masszába a zsemlét és a pelyheket, végül a párolt zöldségeket is.
Ha szükséges, 1-2 ek teljes őrlésű liszttel sűrítsük a masszát. De figyeljünk, nem kell, hogy megálljon benne a kanál, éppen csak, hogy ne folyjon.
A réteslapokat terítsük ki.
Mindegyik réteshez 3-3 lapot használunk fel.
A vajat olvasszuk fel, és keverjük össze a tejföllel.
A réteslapokat úgy tegyük egymásra, hogy az alsót mindig átkenjük a tejfölös vajas keverékkel.
A 3. lap közepére tegyük a tölteléket. Értelemszerűen a két rétesre egyenlő mértékben osszuk el a tölteléket.
A réteseket tekerjük fel, és tegyük őket egy sütőpapírral bélelt, lapos tepsibe.
A rétes tekercsek illesztése alulra kerüljön.
A széleiket gyűrjük a rétesek alá, hogy ne folyjék ki a sütés során a töltelék.
Kenjük át a réteseket a maradék tejföllel, és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süssük őket készre.
Tálaláskor friss koriander, és Chen szószt ettünk hozzá, amiktől igazán különleges és finom lett.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL