1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Pikáns babos egytálétel sütőtökkel recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


Ez a babból és csicseriborsóból készült egytálétel igazi remek téli fogás. A karamellizált paradicsomos, hagymás mártás mellett narancs, és sütőtök teszi az ízeket még izgalmasabbá. Ínyenceknek ajánlom.



Hozzávalók 2-3 főre: 25-25 dkg fehérbab, és csicseriborsó konzerv (tartósítószer mentes), 1 piros húsú, édes paprika, kb. 15-20 dkg sütőtök (a sárgábbik húsú, sonkatök), 1 ek zsiradék (pl. egészséges kókuszzsír), 1 fej vöröshagyma, 1,5 dl paradicsompüré, 3 ek sötét szójaszósz, 2-3 ek méz, 1 nagy, lédús narancs, só, bors, csipet őrölt babérlevél, 1 mk provance-i fűszerkeverék, 20 dkg füstölt házi sonka, rozmaring, koriander

Pikáns babos egytálétel sütőtökkel

A babot, csicseri borsót csepegtessük le.
A paprikát csumázzuk ki, vágjuk kis kockákra.
A tököt hámozzuk meg, és vágjuk kis kockákra.

A hagymát vágjuk kockára, és a zsiradékon dinszteljük meg.
Adjuk hozzá a kockára vágott sonkát is.
Amikor már áttetszővé válik a hagyma és a sonka is kifehéredett, adjuk hozzá a mézet.
Kicsit forraljuk be, majd adjuk hozzá a szójaszószt, paradicsomlevet, a narancs levét.
Forraljuk be.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a többi fűszereket.
A zöldségeket összekeverjük a mártással, majd egy sütőformába (20x30 cm) öntjük.
A ragut annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, felöntjük.

200 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
A ragu be fog magától sűrűsödni, krémesedni.
Tálaláskor rozmaringgal, vagy friss korianderrel díszíthetjük.


Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL