1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vegetáriánus, és zöldséges ételek

Bazsalikomos töklecsó recept


Bazsalikomos töklecsóA zsenge tök és a saláta cukkini kiválóan alkalmasak arra, hogy egy lecsó jellegű ételt készítsünk belőlük. A klasszikus magyar és a francia lecsó közötti átmeneti lecsóra hajazó ragut friss és szárított bazsalikommal fűszereztem, mert szerintem ezek illenek hozzájuk a leginkább.

Faki, görög lencsés ragu recept


Faki, görög lencsés ragu A Kölesben tartottunk görög napokat, és akkor bukkantam erre a lencsés receptre. A sok fűszertől kifejezetten különleges étel, amit finomra vágott uborkával, és görög joghurttal tálalunk meglepően könnyed, nem nehezíti el a gyomrot sem.

Édes-savanyú lencse recept


Édes-savanyú lencseVannak azok a bizonyos csúnya, de finom ételek, hát ez az indiai lencse curry is ebbe a kategóriába tartozik. Érdemes egy nagyobb mennyiséget elkészíteni belőle, lehűteni, majd mindig annyit melegíteni belőle, amennyi éppen kell.

Minimalista nyári ebéd - sült, töltött kápia recept


sült, töltött kápiaA héten sikerült egy kicsit kiszabadulnom a Hunyadi téri piacra, és vettem pár cukiságot. Na azokból semmit sem készítettem ma, mert rém lusta vagyok, de a Juliska babot azért belecsempésztem ebben a gyors, könnyű, mennyeien finom receptbe.

Vega töltött paprika recept


Vega töltött paprikaSzámomra a nyár egyik elmaradhatatlan étele a töltött paprika. Mondhatjátok, hogy de a töltött paprika darált hússal az igazi, és egyet is értek, de higgyétek el, ez a húsmentes változat is megéri a pénzét. Ha valami könnyedebbre vágytok, vagy kerülitek a húst, de vágytok a régi, megszokott ízre, tegyetek egy próbát.

Gyömbéres, zöldséges bab recept


Gyömbéres, zöldséges bab Szerintem sokan szeretik a babos ételeket, de csak kevesen mernek újfajta ételekkel próbálkozni belőle. Pedig érdemes lenne, hiszen a babból remek ételek varázsolhatók pikáns fűszerekkel, zöldségekkel. Most egy gyömbéres, paradicsomos alappal főztem belőle vega ragut.

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop