1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vegetáriánus, és zöldséges ételek

Rakott zöldbab recept


Rakott zöldbabEgy újabb remek példa arra, hogyan készítsünk igazán laktató, húsmentes ételt a magyaros ízvilágnak megfelelően. A titok a pirított, paprikás hagymás tejfölben rejlik.

Vegetáriánus lencsés paprikás krumpli recept


Vegetáriánus lencsés paprikás krumpliEzt a klasszikus, egyes helyeken kolbásszal, máshol virslivel készülő ételt igyekeztem vegetáriánus formába hozni. Mifelénk paprikás kolbásszal készül, és ezért a füstös ízt szerettem volna újraérezni az ételben, ami sikerült is. És mivel itt a tavasz, megszórtan friss, nyers zöldségekkel: retekkel és újhagymával. Zseniálisan finom lett.

Pirított rizses tofu recept


Pirított rizses tofuAmikor megláttam a boltban az édes chili és a teriyaki szószt, azonnal eszembe jutott a hűtőmben lapító natúr tofu darab. Szinte láttam lelki szemeimmel, ahogy azok a kis puha kockák, amikre kaszabolom őket, isszák magukba a finom aromákat.

Beszéljünk zöldségeket – vörösbabos burger recept


vörösbabos burgerJól ismerjük a mondást: nem kell mindig kaviár. Sőt, hús sem kell mindig, ha zöldségekből is készíthetünk laktató, és ízletes ételeket. Ezt a zöldségpogácsát zsemlébe is tehetjük, vagy fogyaszthatjuk bármilyen számunkra kedves körettel.

Burgonyás, gombás lecsó recept


Burgonyás, gombás lecsóNéhai Hadarik nagymamám készítette nekem ezt kisiskolás koromban reggelire. A kertben minden megtermett hozzá, együtt szedtük, majd együtt is készítettük el a sparhelten. Az ízek megmaradtak, de a mama már máshonnan nézi konyhai ügyködéseimet. Bár kertem nincs, de az alapanyagaimat igyekszem hazai kistermelőktől megvásárolni.

Almás, kolbászos sült paprika recept


Almás, kolbászos sült paprika Szeretem az édes-sós, gyümölcs-hús párosításokat, de az ilyen ételek többnyire nem magyarosak. Éppen ezért tettem most egy kísérletet egy magyaros jellegű, lecsóra emlékeztető étel elkészítésére, amiben egyszerre jelenik meg a paprika, a kolbász, és az alma. Különleges étel lett, amit minimális idő ráfordítással és könnyen beszerezhető alapanyagokból el lehet készíteni.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS