1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Spenótos, túrós canneloni recept

Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Az olaszok különleges canneloni tésztáját kifejezetten ajánlom olyan alkalmakra, amikor fontos az étel megjelenése, de azért még sincs sok időnk a készületekre. Ez a recept húsmentesre sikerült, spenótos túrókrémmel töltöttem meg, majd házi készítésű paradicsommártással ízesítettem a szószt hozzá.

 

Spenótos, túrós canneloni recept
Hozzávalók 2 főre: 50 dkg leveles spenót, 25 dkg krémes állagú túró, 3 dkg vaj, só, 3 gerezd fokhagyma, reszelt szerecsendió, 10 db canneloni (kb. 1 doboz fele), 2 dl tejszín, 2 dl házi készítésű fűszeres paradicsommártás (kechup)

 

A spenótot fonnyasszuk meg a vajon.
Reszelt fokhagymával, sóval, és szerecsendióval ízesítsük.
A kihűlt spenótot egy lapos végű fakanállal vágjuk kis darabokra, majd keverjük bele a krémes túrót.
A tejszínt keverjük ki szerecsendióval, pici sóval, majd tegyük a felét egy hőálló kerámia tál aljába.

 


A spenótos krémet tegyük habnyomóba, és ennek a segítségével töltsük meg a cannelonikat.
A töltött tésztákat helyezzük el egymás mellett szorosan a sütőtálba.
Öntsük rá a maradék tejszínt.
A paradicsommártást pedig kenjük a tészták illesztéseibe csíkosan.
Fedjük le alufóliával, majd előmelegített sütőben 30 perc alatt pároljuk puhára.
Frissen fogyasszuk.

Még több spenótos recept:
Spenótos, rakott tészta
Spenótos harcsafilé, vajas tésztában
Spenótos, tepsis tócsi




Hozzászólások  

 
#1 Cene Zömbik Nikolett 2013-06-26 09:17
Hol kapok cannelonit?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL