1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tésztaételek

Gnocchi kapros cukkini mártásban recept


Gnocchi kapros cukkini mártásbanElőször tök vagy cukkini főzeléket szerettem volna főzni, aztán eszembe jutott a gnocchi, és végül összekombináltam a kettőt. Szándékosan hagytam a cukkinit rusztikusra, már-már főzelék állagúra, hogy pontosan érezni lehessen az alkotóelemeket a végeredményben.

Nagyon finom túrógombóc recept


Nagyon finom túrógombócMostanában amibe csak lehet, ciroklisztet teszek. Most a túrógombóc volt soron. Mivel a ciroklisztben nincs sikér, kizárt, hogy a gombóc kemény legyen. Annyira puha, hogy óvatosan kell kiemelni majd a főzővízből is. Mandulás prézlibe forgatva, mézes tejföllel az igazi.

Csokis, parmezános, paradicsomos penne recept


Csokis, parmezános, paradicsomos penneIdőnként rákapcsolok a nagy magyar főzős csatornára, és ott akadt meg a szemem David Rocco csokis pennéjén. Ő csupán csokival és parmezánnak machinált, de a kíváncsiságomat nagyon megbolygatta. Hogy a család is megegye a csokis tésztát, és paradicsommal, és pár extrával egészítettem ki az ötletet. Az amúgy válogatós fiaim 10 pontot adtak rá 10-ből. Azt hiszem, klasszra sikerült.

Juhtúróval töltött burgonyás gombócok recept


Juhtúróval töltött burgonyás gombócokFolytatom is. A kifőtt gombócokat átpirítjuk egy kicsit sült lilahagymán, megszórjuk leheletnyi fűszerpaprikával, majd házi tejföllel, és erős paprika karikákkal gurítjuk a tányérjainkra. Tipikus téli étel szerintem.

Habkönnyű túrógombóc recept


Habkönnyű túrógombócA túrógombóc amilyen egyszerű kis ételféleség, olyan sokféleképpen elkészíthető, sőt el is rontható, ha túl keményre sikerül. Én is sokféle képen készítem, és mondhatom, nekem mindig sikerül. Ez a túrógombóc recept némi időt igényel, hiszen érdemes egy éjszakát pihentetni, de ezt leszámítva gyerekjáték elkészíteni, a végeredmény viszont remek.

Medvehagymás, gombás tészta recept


Medvehagymás, gombás tészta Március első tavaszi hírnöke a medvehagyma. Az ember annyira tud neki örülni ilyenkor, hogy szinte belekerül mindenbe. Gomba mellé például remekül passzol, és szinte adj magát már a tejszín, és a tészta is.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS