1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tésztaételek

Medvehagymás spagetti recept


medvehagymás spagettiTavasz van, és végre kapható az egyik kedvenc zöldfűszerem, a medvehagyma. Medvehagymás spagetti receptemben egy tejszínes, sajtos mártással tettem különlegessé, és tartalmassá ezt a finom ételt. Próbáld ki te is, mert nagyon egyszerű elkészíteni, és nem mellékesen nagyon finom is.

Szilvás gombóc recept


szilvás gombócAz egészséges gondolkodás, a tudatos táplálkozás az apró dolgokban búvik meg leginkább. A mértéktartás mellett olykor egy-egy alapanyag lecserélése is elég ahhoz, hogy tegyünk valamit a jobb emésztésért, az egészségesebb életmódért. Receptemben a szilvás gombóc egy modern, egészséges és ízekben sokkal gazdagabb elkészítését mutatom meg. Ezzel tarolni fogsz, az biztos. A gombóc tésztájába került a meglepetés reform alapanyag: a teljes kiőrlésű zabliszt.

A tökéletes lasagne recept


lasagne bologneseÁllítólag a világ 2. kedvenc olasz tészta étele a lasagne bolognese, amit a paradicsomos húsos ragu, és a krémes besamel tesz igazán feledhetetlen élménnyé. Ebben a receptben az én szám íze szerint lett tökéletes, de aki kóstolta, mind imádta eddig.

Menta-petrezselyem pestos spagetti recept


Menta-petrezselyem pestos spagettiHa nincs időm komolyabban főzni, akkor veszem elő ezt az olasz tésztareceptet, ami szinte percek alatt elkészül. Házi pestoto készíteni sem nagy ördöngösség, csak egy jó aprító kell hozzá, na meg persze némi kreativitás, ahogy a fűszerekkel játszunk.

Gnocchi kapros cukkini mártásban recept


Gnocchi kapros cukkini mártásbanElőször tök vagy cukkini főzeléket szerettem volna főzni, aztán eszembe jutott a gnocchi, és végül összekombináltam a kettőt. Szándékosan hagytam a cukkinit rusztikusra, már-már főzelék állagúra, hogy pontosan érezni lehessen az alkotóelemeket a végeredményben.

Nagyon finom túrógombóc recept


Nagyon finom túrógombócMostanában amibe csak lehet, ciroklisztet teszek. Most a túrógombóc volt soron. Mivel a ciroklisztben nincs sikér, kizárt, hogy a gombóc kemény legyen. Annyira puha, hogy óvatosan kell kiemelni majd a főzővízből is. Mandulás prézlibe forgatva, mézes tejföllel az igazi.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL