1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vegán majonézes krumpli

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Receptemben most megmutatom, hogyan hozd ki a legjobbat a vegán majonézes krumpliból. Céklával, és finom olajakból készülő házi majonézzel igei ínyenc fogás. Ha arra is figyelsz, hogy egészséges legyen, használj minőségi, hidegen sajtolt, szűretlen olajakat, és gmo mentes szójatejet a vegán majonéz készítéséhez. A céklával kombinálva pedig igazi téli vitaminbombává változik ez az egyszerű étel.


Vegán majonézes krumpli


Elkészítési idő: 50 perc
Adag: 2-3

Hozzávalók:
300 g burgonya
200 g cékla
4-5 szál újhagyma
30 g rukkola
2 tk balzsamecet
1 tk só
kevés bors
1 tk mustár
4 ek lenmagolaj (pl. Pödör)
3 ek földimogyoró olaj (pl. Pödör)
3 ek szójatej
½ gerezd fokhagyma


A vegán majonézes krumpli készítése


A majonézhez aprítógépbe tesszük a lenmagolajat, a földimogyoró olajat, a szójatejet, csipet sót, egy kis tört borsot, a balzsamecetet, a mustárt, és a fokhagymát.
10-15 másodpercig aprítjuk, addig, amíg majonéz állagú lesz.

A burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük (a maradék só felhasználásával). Ha elkészült, hagyjuk, hogy a burgonya kigőzölögje a felesleges vizet, majd meghámozzuk, és kockára vágjuk.

A céklát meghámozzuk, szintén felkockázzuk, és kevés vízben puhára pároljuk. Ha elkészült, kihűtjük.

A burgonyát egy keverőtálba tesszük a céklával, a felkarikázott újhagymával, és a majonézzel együtt. Alaposan összekeverjük.

TIPP: Tálaláskor kevés rukkolát teszünk minden adagra.

Szereted a céklát? Süsd meg a céklás rösti receptemet is!





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL