1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tökéletes mexikói saláta

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 



A mexikói konyhája jellemző vörösbab, avokádó, uborka, paradicsom, koriander adja ennek a salátának a lelkét, amit zseniális öntet tesz tökéletessé. Hozzávalóinak köszönhetően szuper egészséges, tápláló, egy gyors, de tartalmas ebédnek is megállja a helyét forró nyári napokon.

Gluténmentes.

Tejmentes.

Szójamentes.

Tojásmentes.

Adalékmentes.


mexikói saláta


Hozzávalók a mexikói salátához 2-3 főre:
1 db avokádó
1 db kígyóuborka
1 db lilahagyma
150 g vörösbab
150 g koktélparadicsom
kevés chili
15 szál koriander
1 lime
2 ek hidegen sajtolt Pödör chia olaj
2 ek hidegen sajtolt Pödör szezámolaj
csipet só

A mexikói saláta készítése lépésről-lépésre


A kígyóuborkát hosszában kettévágjuk, nedves magházát kiskanállal kivájjuk, majd a kemény húsát fél karikákra vágjuk.
Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk.
A lilahagymát finomra vágjuk, a koktélparadicsomot félbevágjuk.
Az előfőzött (konzerv) vörösbabot átmossuk, lecsepegtetjük.
Egy kisebb lime levét egy zárható üvegbe tesszük, hozzáadunk egy csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Hozzáadjuk az olajokat és a finomra vágott chilit. Lezárjuk az üveget, alaposan felrázzuk.
Az előkészített hozzávalókat tálalás előtt egy keverőtálba tesszük, ráöntjük a dresszinget, és a kezünkkel alaposan átkeverjük. Azonnal tálaljuk, és friss korianderlevéllel megszórjuk.

Készítsd el pofon egyszerű avokádós paradicsomsaláta receptemet is!






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL