1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Céklás tésztasaláta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Ez a saláta recept nem csak finom, de nagyon szép színű is. Olyan jó érzés ránézni. A céklát megpároltam hozzá, és currys fűszerrel, valamint joghurttal ízesítettem. Tészta nélkül, csak friss salátával is kitűnő ez a céklasaláta recept.

 

Céklás tésztasaláta recept

Hozzávalók: 2 öklömnyi cékla (nőies öklöcske), 1 tk zsiradék (én kókuszzsírt használtam), kb. 1 dl víz, só, 1 ek méz, borecet, curry fűszerkeverék, metélőhagyma, 1 doboz natúr joghurt, olíva olaj, kb. 15 dkg orsó tészta, vegyes friss salátakeverék


A tésztát főzzük ki.
TIPP: Ha az egészségesség is fontos szempont, használjunk durum, vagy teljes kiőrlésű orsó tésztát. Ezeket már szinte minden nagyobb bevásárló helyen is be lehet szerezni.

A céklasaláta elkészítése:
A céklát hámozzuk meg, majd vágjuk kis kockákra (1x1 cm pl.).
Kicsit dinszteljük meg a zsiradékon, majd öntsük fel vízzel, és fedő alatt pároljuk roppanósra (félig puha).
Ha zsenge a cékla, akkor 15 perc alatt megvagyunk ezzel.
Ekkor öntsünk rá borecetet (kb. 2-3 ek), mézet, és a fűszereket.
Fedő nélkül pár percig pároljuk tovább, amíg az alatt lévő folyadék szószos jellegű nem lesz.
Amikor készen vagyunk, keverjük bele a joghurtot is.
A langyos céklát keverjük össze a tésztával.
A tálalókat béleljük ki friss salátával, és ebbe helyezzük a céklás tésztát.
Locsoljuk meg olíva olajjal, és ha kell, további borecettel. Metélőhagymával díszíthetjük továbbá.
TIPP: Ha teljesen kihűl a cékla, akkor a rajta lévő máz nem keverhető jól a tésztával. Jobb, ha tálalás előtt, kicsit meglangyosítva keverjük tehát a tésztához a szebb látvány végett.







Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL