1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ricottás, medvehagymás quiche recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Piacoztam, és tudtam venni krémes, termelői ricottát. Most tavasszal a medvehagyma nem is kérdés, ha piacon járok. A quichet meg nagyon szeretem, és ezekkel a hozzávalókkal csak remek lehet. A quiche egy francia sós pite, ha ismerjük az alapjait, akkor egyszerűen, és nagyon változatosan elkészíthető.


Ricottás, medvehagymás quiche

Hozzávalók 8 kis szelethez (egy kb. 20 cm átmérőjű piteformához):
A tésztához: 120 g fehér tönkölyliszt, 30 g lenmagpehely, 1/2 mk só, 1 tojássárga, 65 g vaj (vagy kókuszzsír), 1 mk ecet, 2-3 ek hideg víz
A töltelékhez: 200 g friss, krémes ricotta, 100 g tejföl, ½ mk só, tört színes bors, 1 egész tojás, és 1 tojásfehérje, 1 kis csokor medvehagyma (20 g), datolya vagy koktélparadicsomok


A tésztához a lisztet, lenmagpelyhet, és a sót összekeverjük.
Majd beledolgozzuk a vajat, tojássárgát, ecetet, és pici vizet.
Egy rugalmas, de tömör tésztát kell, kapjunk.
15 percet pihentetjük, majd sütőpapíron kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, és kivajazott, lisztezett formába tesszük. Így pihentetjük a hűtőben 30 percet.
A töltelékhez felaprítjuk a hagymát, és a ricottával, tejföllel, tojásokkal, és a fűszerekkel kikeverjük krémes állagúra.
Beletöltjük a krémet a tésztába, a paradicsomokat felezve elhelyezzük a tetején.
170 fokos, légkeveréses, előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd kihűtjük, és utána szeleteljük.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL