1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Piték, quiche-ek, pizzák

Ricottás, medvehagymás quiche recept


Ricottás, medvehagymás quichePiacoztam, és tudtam venni krémes, termelői ricottát. Most tavasszal a medvehagyma nem is kérdés, ha piacon járok. A quichet meg nagyon szeretem, és ezekkel a hozzávalókkal csak remek lehet. A quiche egy francia sós pite, ha ismerjük az alapjait, akkor egyszerűen, és nagyon változatosan elkészíthető.

Bővebben...

Paprikás quiche recept


Paprikás quicheMegláttam: lecsós quiche! Hát, ha nem is lecsós, de sült paprikás quiche azonnal össze tudtam dobni. Nem azért, mert mindig van itthon színes paprika, hanem mert éppen volt. Nagyon finom, omlós, eteti magát.

Bővebben...

Töki pompos recept


töki pompos, kenyérlángosKenyérlángos, langalló így is ismeretes ez a magyar népi étel, ami leginkább a pizzához hasonlítható, de Boti fiam szerint sokkal finomabb. Szerintem is. Gyakorlatilag kenyértészta az alapja, ami nálunk ugye bár reformosabb, és tejfölösen sütjük. A feltét a hűtő tartalmától függően változhat, de a receptben adok rá pár tuti megoldást is.

Bővebben...

Sütőtökös quiche recept


Sütőtökös quicheA quiche (ejtsd kis) egy francia sós pite, amit eredetileg sok sült hagymával, és tojással elkevert tejszínnel sütnek (Quiche Lorraine). Mivel most ősz van, és a sütőtök szinte adja magát, most egy színes sütőtökös pitét sütöttem reformosan.

Bővebben...

Pizza pops – mini pizza recept


Pizza pops – mini pizza Az étel nem játék, de a miniatürizálás azért belefér. A fiaim nagyon szeretik a pizzát, segítenek a tészta dagasztásában, majd a feltétdekorálásban is. Ezekkel a pizza nyalókákkal nagyon a kedvükre tettem ma.

Bővebben...

Szalonnás pizza nyúlhússal recept


Szalonnás pizza nyúlhússal A nyúlhús felhasználása szinte végtelen. A puhára főtt lapockáról fejtettem most le a húst, és ez lett a pizza húsos alapja. A szalonnával kissé magyarosabbá tettem, és szaftosabbá.

Bővebben...

RECEPTEK

Add a Startlaphoz