1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Lecsó krémleves pirított tofuval recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Őszintén bevallom, már elegem van a téli zöldségekből, és szezonális ide vagy oda, vagy sem, én ma egy lecsó krémlevest főztem. Van közben egy olyan fejlövésem, hogy a fiúkat megtanítom olyan egyszerűbb ételeket elkészíteni, mint például ez. Ehhez pedig van egy szuper Profi kis gépem is, amivel tényleg gyerekjáték a krémleves főzés.


Lecsó krémleves pirított tofuval


Hozzávalók 3-4 adaghoz:
75 g vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 g TV vagy (nyáron) lecsó paprika
200 g paradicsom
1 mk só
½ mk fűszerpaprika
csipet őrölt kömény
1 ek olívaolaj
100 ml tejszín vagy rizstejszín
1 tk burgonyakeményítő
feltéthez:
150 g natúr tofu
1 ek olívaolaj

tört bors
fűszerpaprika


A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, és a mixertálba tesszük.
Hozzáadjuk a fűszereket, egy kanál olajat, és annyi vizet vagy zöldség alaplevet, hogy a folyadékszint elérje az 1,2 l-es szintet.
Ekkor bekapcsoljuk a soup smooth gombot a készüléken, és várunk.
Ha csipog a gép, készen van a leves.
Ekkor óvatosan letekerjük a kupakot, beleöntjük a tejszínnel kikevert keményítőt, majd bekapcsoljuk a Blender funkciót. Ha lejárt, várunk tíz percet, és már tényleg el is készült a leves.
Feltétként natúr tofut kis kockára vágtam, és egy serpenyőben olívaolajon megpirítottam. Sütős közben sóztam, borsoztam, végül egy kevés fűszerpaprikával is megszórtam.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL