1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mexikói chilis kukoricaleves recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 




Egy mexikói főző műsorban kaptam el pár percet. Egy hölgy éppen valami hasonló levest készített, amire próbáltam rákeresni a neten is. Egy két speciális alapanyag kivételével el is készült, és állíthatom, mennyei, brutális, állati finom lett. Hideg téli napokon pont egy ilyen forró, csípős leves tud felmelegíteni.


Mexikói chilis kukoricaleves


Amiket nem tudtam beszerezni hozzá:
-    zöld korianderlevél a tálaláshoz (ezt azért ritka, speciális ázsiai üzletekben meg lehet vásárolni, nekem most nem sikerült).
-    ancho chile (ez a chili a mexikói zöld színű, poblano chile nevű chili szárított változata), ehelyett egy piros chilit megsütöttem

Hozzávalók 2-3 adaghoz:
1 fej vöröshagyma
2 kis gerezd fokhagyma
2 ek növényi olaj (pl. olíva)
1 közepes méretű piros chili üres serpenyőben helyenként szenesre sütve
késhegynyi őrölt római kömény

egy nagy csipet szárított oregánó
350 ml hámozott, finomra vágott paradicsom
280 g csemegekukorica (konzerv)
5-600 ml zöldségalaplé, vagy víz
1 tk nádcukor
1 érett avokádó
3-4 szál újhagyma
1 lime
reszelt cheddar sajt


A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, felaprítjuk.
A sült chilit szintén felvágjuk kis darabokra, és a hagymákkal együtt elkezdjük dinsztelni az olajon egy lábosban.
Amikor már üveges, sózzuk, megszórjuk a római köménnyel, és az oregánóval, majd felöntjük a nagyon finomra vágott hámozott paradicsommal.
Hozzáadjuk a kukoricát, és az alaplevet, vagy vizet, és a kanál cukrot.
Közepes hőfokon 5-6 percen át rotyogtatjuk.
Tálaláskor vékonyan karikázott újhagymát, kockára vágott avokádót, és reszelt sajtot szórunk.
Egy gerezd lime levét is rácsepegtetjük.
Sokkal finomabb lesz a leves, ha friss, zöld korianderlevelet is teszünk rá tálaláskor.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL