1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Fehérboros mandarinkrém leves recept

Nyomtat Email

 



A karácsonyi receptversenyre beérkezett alkoholos, és gyümölcsös leves után kedvet kaptam én is egy ünnepi gyümölcsleves készítéséhez. Nem utoljára készült ez az aromás, ínycsiklandó leves, az már biztos.

Hozzávalók 2-3 főre: 2 dl száraz fehérbor, 5 dl frissen facsart mandarin lé (clementin pl.), 1 kisebb rúd fahéj, pár szem szegfűszeg, csipet őrölt fahéj, 2-3 ek méz, 2 tk vaníliás pudingpor, 2,5 dl natúr joghurt, fél lime vagy citrom leve

 

Fehérboros mandarinkrém leves recept

A bort tegyük fel forrni a szegfűszeggel, és a fahéjrúddal.
Mézzel ízesítsük, forraljuk fel.
Közben facsarjunk ki kb. 1 kg mandarinlevet.
A pudingport pedig keverjük ki csomómentesre a joghurttal.
A borba öntsük bele forrás után a mandarinlevet, ismét forraljuk fel.
A joghurtba keverjünk 1-2 ek forró levet, keverjük ki, majd ezzel sűrítsük be a levest.
Melegen ajánlom, egy kis fahéjjal megszórva.

 

 



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ