1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Citromos brokkoli leves, gombával recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 

A hűtőben ebből-abból megmaradt zöldségekből kerekedett ez a nagyon finom, üde ízű leves, amit tejszínnel dúsítottam, és szezámos csavart rúddal tálaltam.

 

Hozzávalók 3-4 főre: 35-40 dkg brokkoli és ugyan ennyi champignon gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 citrom, só, tárkony, kakukkfű, 1 dl tejszín, kb. 1 l víz, 1 ek zsiradék

 

Citromos brokkoli leves, gombával recept

A vöröshagymát és a karikára vágott sárgarépát dinszteljük meg a zsiradékon.
Majd tegyük rá a rózsáira szedett, megmosott brokkolit.
Öntsük fel í vízzel, és kezdjük el főzni.
Sózzuk, vagy ételízesítővel ízesítsük.
Közben pucoljuk meg a gombát, és vágjuk negyedekbe.
A gombákat már csak akkor tegyük a levesbe, amikor a többi zöldség félig megpuhult.
A főzésénél figyeljünk arra, hogy a zöldségeket ne főzzük túl puhára, mert ez a leves akkor jó és szép, ha a zöldségek egyben maradnak.
Amikor elkészült tárkonnyal, kakukkfűvel és fél citrom levével ízesítsük.
A citrom másik felét vágjuk kis szeletekre, és így tegyük a levesbe.
A tejszínt keverjük össze egy merőkanál levessel, és így adjuk hozzá.

 

Még több gombás leves recept:
Gombakrémleves
Illatos gomba leves




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL