1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Szeresd a kávéd! Szeresd a mosolyod!

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb Olyan vagyok, mint Pom-Pom…"ha kell, olyan, mint egy paróka, vagy egyujjas, kifordított bundakesztyű……Egyszer fönt, egyszer lent. Aztán persze középen is.”

Szeretem ezt az idézetet, szerettem gyerekként ezt a mesét is, mert ezek a végtelenül egyszerűnek tűnő gondolatok pont az élet velejét summázzák. Mindig minden változik, és mi ehhez igyekszünk a lehető legjobban igazodni.

Hosszú éveken át szigorúan szerveztem az életem, beleértve a mindennapokat, és a táplálkozásunkat is. Sok mindent beemeltünk az étrendünkben, más dolgokat kidobtunk, mint egy kinőtt zoknit. Be kell azonban vallanom, hogy bár – feltehetően – egy átlagembernél jóval tudatosabban étkezem, nem vagyok csőlátású.

Vannak bizony kis ’titkos’ dolgaim, jobban mondva szokásaim, amikről csak azért se mondanék le. Hiszem és vallom, hogy az élet nem szólhat folyton a lemondásokról (kivéve, persze ha egy súlyos betegség megköveteli). Próbáltam persze. Na de ki akarna egy levegőt szívni egy fúriával? Azt vettem észre magamon, hogy ha nagyon szigorúra veszem az életem, az étkezéseim, akkor rémes hárpiává válok. Olyankor magam elől is elfutnék legszívesebben. Nem lehet folyton szigorú keretek között élni, mert azt a lélek nem bírja. A mosolygós élethez kell egy kis lazaság. Aztán voltak persze az életemben olyan pillanatok is, amikor meg átestem a ló túlsó oldalára. Akkor meg a testem jelezte, hogy Ritukám, nem kellene ezt, nagyon nem.


41 év önmegfigyelés ismeretében, tudom, hogy hajlamos vagyok a szélsőségekre,
éppen ezért tudatosan figyelek már arra, hogy az arany középúton haladjak.


Amiről nem tudok lemondani…


Az én gyengém a kávé. Reggel, ahogy felkelek, iszom egy kávét. Na, nem mintha utána szárnyalnék az energiától, hanem egyszerűen beépült a reggeli hagyományaimba. Olyan, mint a reggeli puszi, amit a gyerek arcára nyomok. A nagyszüleim, a szüleim is kávéval indították a napot. Számomra a meghitt, családi együttlét, az otthon, a kávé illatával párosul. Napközben is iszom még 1 kávét. Külön ’ünnep’, ha egy szuper kávézóban ér a kávézás, mert olyankor kipróbálok mindenféle különlegességet is.Bevallom, egyáltalán nem tudok lemondani a kávézásról. Egyszerűen csak élvezem, ahogy az életemet is igyekszem a lehető legkellemesebben megélni. Egy dolog zavar csupán, mégpedig, hogy elszínezi kissé a fogakat. Erre viszont figyelnem kell, hiszen gyakran szerepelek, és vigyorgok a kamerába. Szeretem a kávém. Szeretem a mosolyom. Ezért a táskámban mindig van Orbit rágó is a sok női apróság között. Evés, ivás után rágózni szoktam, ha nem vagyok otthon, mert nem csak tisztítja a fogakat, de kellemes lesz a lehelet is utána, ami nem egy hátrány, ha az ember lánya emberek között dolgozik.

Ahogy ezeket a sorokat írom, eszembe jutott egy klassz kávés recept is, amit gyorsan meg is osztok veled. Szerintem nagyon jó, próbáld ki te is!


Mogyoróvajas bubble kávéHozzávalók 3-4 főre:
3 dl hosszú kávé, 3 csapott evőkanál apró szemű tápiókagyöngy (fehér), 3 dl mandulatej, 1 ek mogyoróvaj, 2 ek méz, ½ narancs reszelt héja

A hosszú kávét egy gyorsforralóba öntjük, és hozzáadjuk a tápiókagyöngyöket. Közepes hőfokon pár perc alatt sűrűre főzzük, majd félretesszük.
A mandulatejet a mogyoróvajjal, a mézzel, és a narancshéjjal közepes hőfokon összefőzzük.
3-4 kisebb pohár aljába halmozzuk a kávés gyöngy pudingot, és felöntjük a forró mogyoróvajas mandulatejjel. Azonnal tálaljuk.[Promóció]
RECEPTEK

Add a Startlaphoz