1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Hortobágyi húsos palacsinta recept Rita módra

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


Persze ezt a csomagolást nem én találtam ki, de a töltelékbe belecsempésztem a kedvenc zöldségeimet is. Ha vendégeket várunk, és valami elegáns magyaros húsételt szeretnénk szervírozni, jusson eszünkbe ez az elkészítési mód is.

 

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hozzávalók 8 adaghoz: 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek olaj (pl. olíva vagy kókusz), 50 dkg darált pulykahús (vagy sertés), 2 tk fűszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, só, 2 bébi cukkíni, 1 pritamin paprika, 150 ml tejföl, 1 tk kukoricakeményítő
A mártáshoz: 1 kis fej vöröshagyma, 250 ml tejföl (20 %-os), 1 csapott tk fűszerpaprika, só, 1 dl víz
+ 8 palacsinta, és metélőhagyma

Hortobágyi húsos palacsinta recept

A raguhoz dinszteljük meg a hagymát az olajon, majd tegyük rá a paprikát, és a húst is.
Gyakorlatilag úgy járunk el, mintha pörköltet főznénk.
De. Amikor kifehéredett a hús, illetve már megkérgesedett minden darabkája, akkor reszeljük bele uborkagyalun a cukkinit, a paprikát pedig apró kockára vágva adjuk hozzá.
Sózzuk, ízlés szerint borsozhatjuk is (én ez utóbbit kihagytam).
Fedő alatt pároljuk kb. 5 percet.
A tejfölt keverjük ki a keményítővel, és 50 ml vízzel.
Majd sűrítsük be vele a ragut.
A mártáshoz külön serpenyőben dinszteljük meg a hagymát az olajon, majd szórjuk rá a fűszerpaprikát, végül öntsük fel a vízzel, és tejföllel kikevert keményítőt.
Forraljunk rajta egyet, és már készen is van.
Tálaláskor minden palacsinta közepére tegyünk 2 ek ragut, majd a palacsinta széleit fogjuk össze, és 2-3 szál metélőhagymával kössük össze.
A tányér közepére tegyünk 2-3 ek mártást, és erre helyezzük rá a batyukat. Én lassan sütött cukkinit is tálaltam mellé. Nem bizonyult rossz ötletnek.




Hozzászólások  

 
#1 juhasz.edit 2010-10-09 13:58
én a klaszikus hortobágyit készítem de ez is jól hangzik lesz egy kis idom kibrobálom
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL