1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Hortobágyi rakott palacsinta torta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


A hortobágyi húsos palacsinta igazi Hungarikum. A pörkölt újrahasznosított, igazán ötletes formája, amit ebben a receptben torta formára alakítottunk. Igazi ünnepies fogás. A receptet Molnár Zsuzsa küldte, köszönjük.



Hozzávalók a pörkölthöz: 1 nagyobb dupla csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 2-3 szelet füstölt szalonna, 1 zöldpaprika (lehet erős is), 2 paradicsom, 1 tk fűszerpaprika, só, 1 kis doboz tejföl
továbbá 8 szelet vastagabb, palacsinta, reszelt sajt, 1-2 dl tejföl

 

Hortobágyi rakott palacsinta torta
TIPP: Kelt palacsinta tészta recept.

A fenti alapanyagokból elkészítjük a pörköltet.
Ha megpuhult a hús, daráljuk le az egészet
Tegyük vissza a tűzre, és 1-2 ek liszttel vagy keményítővel kikevert tejföllel sűrítsük be.
Ha kell, utólag is ízesíthetjük sóval, borssal.
Egy sűrű, kenhető masszát kell kapjunk.
A sajtot reszeljük le (kb. 10 dkg-ot).
Egy tűzálló, lehetőleg kerek tálba tegyünk egy meleg palacsintát, erre kicsi sajtot, majd erre ismét egy meleg palacsintát.
Ezt jól nyomkodjuk össze, így nem fognak szeletelésnél csúszkálni a rétegek.
Majd erre tegyük a húsos massza harmadát.
Ezt a rétegezést 3-szor ismételjük meg.
Legvégül kenjük meg a palacsintát tejföllel, szórjuk rá a maradék sajtot, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük készre.
Egyből szeletelhető.




Hozzászólások  

 
#1 Angelia 2017-06-01 08:52
Hello very cool site!! Man .. Excellent .. Wonderful ..
I will bookmark your web site and take the feeds
additionally?I am happy to seek out so many helpful info right here in the publish, we'd like develop more strategies in this regard,
thanks for sharing.

Look at my webpage: push up bra enamor: http://biron213.typepad.com/blog/2011/09/how-to-make-your-breasts-look-bigger-with-makeup-tricks-and-more.html
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL