1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Hortobágyi rakott palacsinta torta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 


A hortobágyi húsos palacsinta igazi Hungarikum. A pörkölt újrahasznosított, igazán ötletes formája, amit ebben a receptben torta formára alakítottunk. Igazi ünnepies fogás. A receptet Molnár Zsuzsa küldte, köszönjük.



Hozzávalók a pörkölthöz: 1 nagyobb dupla csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 2-3 szelet füstölt szalonna, 1 zöldpaprika (lehet erős is), 2 paradicsom, 1 tk fűszerpaprika, só, 1 kis doboz tejföl
továbbá 8 szelet vastagabb, palacsinta, reszelt sajt, 1-2 dl tejföl

 

Hortobágyi rakott palacsinta torta
TIPP: Kelt palacsinta tészta recept.

A fenti alapanyagokból elkészítjük a pörköltet.
Ha megpuhult a hús, daráljuk le az egészet
Tegyük vissza a tűzre, és 1-2 ek liszttel vagy keményítővel kikevert tejföllel sűrítsük be.
Ha kell, utólag is ízesíthetjük sóval, borssal.
Egy sűrű, kenhető masszát kell kapjunk.
A sajtot reszeljük le (kb. 10 dkg-ot).
Egy tűzálló, lehetőleg kerek tálba tegyünk egy meleg palacsintát, erre kicsi sajtot, majd erre ismét egy meleg palacsintát.
Ezt jól nyomkodjuk össze, így nem fognak szeletelésnél csúszkálni a rétegek.
Majd erre tegyük a húsos massza harmadát.
Ezt a rétegezést 3-szor ismételjük meg.
Legvégül kenjük meg a palacsintát tejföllel, szórjuk rá a maradék sajtot, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük készre.
Egyből szeletelhető.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL