1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Pulyka pástétom recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 

 

Svédasztalos ebédet terveztem Máté keresztelőjére. Az asztal egyik – mondhatom – fénypontja, ez a pástétom volt, ami vegyes húsból, májból, tejszínből, és sok más finomságból készült vízgőzben párolva.

Hozzávalók egy nagy kalácsformára méretezve: 75 dkg darált pulyka hús vegyesen (szárnya, melle, combja), 50 dk pulyka máj, 2 tojás, 3 dl tejszín (én növényit használtam), 1 dl konyak, só, őrölt bors, 1 vöröshagyma finomra reszelve

pulykapástétom recept
A húsokat, és a májat tálas mixerben teljesen pépesre daráltam. Mindig csak keveset tettem a mixerbe, hogy tudja forgatni a húst.
Egy nagy tálba minden hozzávalót jól összekevertem, úgy, hogy egy nagyon selymes masszát kaptam.
A formát kibéleltem sütőpapírral, majd belekanalaztam a masszát. Teljesen tele lett.
A formát egy vízzel töltött tepsibe állítottam, majd 2 órán át gőzöltem 160-170 fokos sütőben.
Amikor elkészült, leöntöttem róla a keletkező folyadékot (vízszerű), és hagytam a formában kihűlni.

 

pulykapástétom recept

A pástétom egy éjszakán át volt hűtőben.
Másnak gyönyörűen lehetett szeletelni. Egy szelet sem törött el.

Még több vendégváró húsétel:

Kolbásszal töltött pulykavagdalt
Gombával töltött dagadó I.
Gombával töltött dagadó II.




Hozzászólások  

 
#1 Guest 2012-11-23 11:40
Kedves Rita,
nagyon tetszik ez a recept, azt hiszem felkerül nálam a karácsonyi hideg sültek repertoárjába! :) Annyi kérdésem viszont lenne, hogy sütés/gőzölés közben le kell-e takarni valamivel, illetve meddig kell érjen a víz? Nagyon köszönöm!
Üdv: Judit
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL