1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Almával töltött csirke, párolt zöldségekkel

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Nagyon gyorsan elkészíthető, zsírmentes, ezért szívbarát étel. Pikáns, édeskés az íze. Hasonlít a grillcsirkéhez, de annál sokkal ízletesebb, és látványosabb étel.

Hozzávalók 3-4 főre: 1 nagyobb tanyasi csirke, 2 nagyobb szem, savanykás alma, 1 nagy marék aszalt szilva, 1 vöröshagyma, só, 1 sütőzacskó

 

almával töltött csirkemell recept
A bontott csirkét megmossuk, majd törlőkendővel felszárítjuk róla a nedvességet.
Kívül-belül átkenjük vékonyan sóval.
Az almát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk.
A hagymát szeletekre vágjuk.
Az alma felével, a szilva felével, és egy kevés vöröshagymával megtöltjük a csirke belsejét.
A lyukat fogpiszkálóval megtűzzük.
A csirkét sütőzacskóba tesszük, és mellé dobáljuk a maradék zöldséget, gyümölcsöt.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Látni fogjuk a színén, ha készen van. De kb. 40 perc minimum szükséges.
Ha készen van, a zacskóban lévő zöldségeket, a kisült szafttal, és tejszínnel leturmixolunk. Ha kell, kevés vízzel hígítjuk a mártást.
Párolt zöldségekkel, és a mártással tálaljuk.


Szereted a csirkés ételeket? Próbáld ki a magyaros töltött csirkét is!




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL